藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2589|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

烏冬... 邊度最好食? [複製鏈接]

係又一城個間稻穗庭都幾好食 不過近期好似差左... 有冇好介紹?

有. 自已整最好食~

但係香港d烏冬本身就有問題... 咁又點會好食呢???

我試過叫人係日本空運d有名氣既烏冬比我 但最後自己點整都冇係街食既好食...

有屯門間千葉有手打烏冬 幾好味!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:b3c10969ea="manhk167"]但係香港d烏冬本身就有問題... 咁又點會好食呢???

我試過叫人係日本空運d有名氣既烏冬比我 但最後自己點整都冇係街食既好食...[/quote]

買d 乾身的 要自已過冷河果 d . 通常都可以整很好好味.

千葉係邊呀 點去呀?  多謝.!

我有試自己去旅行買d返hk自己整 不過都失敗...  有冇食過三国一d烏冬呀.?  係堂食真係好好食... 但係買返hk自已煮就...  

[quote:3e8c7b4347="manhk167"]千葉係邊呀 點去呀?  多謝.!

我有試自己去旅行買d返hk自己整 不過都失敗...  有冇食過三国一d烏冬呀.?  係堂食真係好好食... 但係買返hk自已煮就...  [/quote]

嚮屯門市中心 千色店地下.
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

若果自己煮 我要指定係"都一"烏冬我先至食~ 嘰嘰...夠滑~
起街 西九龍中心二樓果間"上手拉麵" 佢D金菇牛肉卷炒烏冬同咖喱湯烏冬又係好正! 仲有牛肉燒餅.....佐土豆腐....又唔貴又好味~ :mrgreen:

我都好like吃 udon 我鍾意去citisuper買正宗日式udond 麵質好正