藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5196|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

大疑問:9分鐘出尖吵咀? [複製鏈接]

冇呀~有日同我老師傾開
佢一向都有留意樓市
佢知我住青衣
於是問我係咪真係可以用9分鐘由青衣去tst

佢就話 o係青衣站關車門o個一刻
到九龍站開車門o個一刻
9分鐘就差唔多

仲有 我阿sir有一日無聊地做實驗
真係由tst渣車入來青衣
根本就唔得......

我認為 就算俾你行o個條高速公路or sth like架空橋
都唔得啦
我由葵芳坐的士去tst都用左$80+啦..
(因為做暑期工要幫手送急件緣故先咁豪)

btw 我年尾生日先得21歲
又唔係藍澄灣住戶 受唔受我玩ga?

Re: 大疑問:9分鐘出尖吵咀?

[quote:a840fd0e9b="純仔PeggY"]冇呀~有日同我老師傾開
佢一向都有留意樓市
佢知我住青衣
於是問我係咪真係可以用9分鐘由青衣去tst

佢就話 o係青衣站關車門o個一刻
到九龍站開車門o個一刻
9分鐘就差唔多

仲有 我阿sir有一日無聊地做實驗
真係由tst渣車入來青衣
根本就唔得......

我認為 就算俾你行o個條高速公路or sth like架空橋
都唔得啦
我由葵芳坐的士去tst都用左$80+啦..
(因為做暑期工要幫手送急件緣故先咁豪)

btw 我年尾生日先得21歲
又唔係藍澄灣住戶 受唔受我玩ga?[/quote]
我地d藍澄人好 Nice o架.....無論任何年齡姓別都歡迎.. :em02:

:em02: 我就試過由灣仔揸車行西隧入藍澄都只係15分鐘;如果係尖嘴入去就要睇吓邊個位置停幾箋燈都幾分鐘啦! :

哈哈 廣告寫既9分鐘 可能係半夜三更用120咪車速計出黎 仲要係岩岩踏入尖沙咀邊界位置就即停stop watch...  :  :  :
2座A - original \"M&J\"

其實比你用9分鐘X2=18分鐘去尖沙咀都唔係好耐啫我住黃大仙由入地鉄嗰刻去尖沙咀都要20分鐘啦推銷手法睇開D啦其實都唔係差好遠啫!

[quote:5f7eaf337f="handsomekwok"]其實比你用9分鐘X2=18分鐘去尖沙咀都唔係好耐啫我住黃大仙由入地鉄嗰刻去尖沙咀都要20分鐘啦推銷手法睇開D啦其實都唔係差好遠啫![/quote]
廣告仲話2分鐘路程去到青衣機鐵.... :em03:

都唔知點計出黎
我係隱形人  :em19:

[quote:285897b93e="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:285897b93e="handsomekwok"]其實比你用9分鐘X2=18分鐘去尖沙咀都唔係好耐啫我住黃大仙由入地鉄嗰刻去尖沙咀都要20分鐘啦推銷手法睇開D啦其實都唔係差好遠啫![/quote]
廣告仲話2分鐘路程去到青衣機鐵.... :em03:[/quote]

行過去? 坐車就得
就算俾奧運選手跑去都唔得啦
咁搞笑.

相信到時會有村巴去嘅我諗! :!:

[quote:6981b40e0e="純仔PeggY"][quote:6981b40e0e="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:6981b40e0e="handsomekwok"]其實比你用9分鐘X2=18分鐘去尖沙咀都唔係好耐啫我住黃大仙由入地鉄嗰刻去尖沙咀都要20分鐘啦推銷手法睇開D啦其實都唔係差好遠啫![/quote]
廣告仲話2分鐘路程去到青衣機鐵.... :em03:[/quote]

行過去? 坐車就得
就算俾奧運選手跑去都唔得啦
咁搞笑.[/quote]

坐車都唔得 我上星期六由青衣機鐵坐的士到RC要成5分鐘 仲要跳左一次錶.  :em06: