藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Ho and Serene
打印 上一主題 下一主題

會所問題 [複製鏈接]

[quote:fd0674d60f="dracula"]鍾意養魚o既 情願o係屋企養 & 欣賞 要掛雀o既公公 亦唔會掛 d 雀o係室內 情願落去 rc 下面個公園(而家未起) 如果將呢 d 地方改變用途 睇怕都可以做一兩個雀房 一張波檯 or 壁球室啦~[/quote]

其實 rc 下面個公園可否整個露天羽毛球場都幾正咋...... :em04:  :em04:

雀房應該得 gwa snooker 檯都唔會用好多位 jer~ 放唔倒英式放美式都好 ma~

不過都定o左局~ 冇計~~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:f4b2c1e26a="Ah Ho"][quote:f4b2c1e26a="dracula"]鍾意養魚o既 情願o係屋企養 & 欣賞 要掛雀o既公公 亦唔會掛 d 雀o係室內 情願落去 rc 下面個公園(而家未起) 如果將呢 d 地方改變用途 睇怕都可以做一兩個雀房 一張波檯 or 壁球室啦~[/quote]

其實 rc 下面個公園可否整個露天羽毛球場都幾正咋...... :em04:  :em04:
[/quote]

下面個公園既業權唔係我地

[quote:0a242abf63="dracula"]雀房應該得 gwa snooker 檯都唔會用好多位 jer~ 放唔倒英式放美式都好 ma~

不過都定o左局~ 冇計~~[/quote]

snooker 檯保養費高

老實說呀......其實我O地有冇能力見議給發展商修改呢D設施呀? :?:  :?:  :?:

[quote:4108a79997="wicyh"][quote:4108a79997="dracula"]雀房應該得 gwa snooker 檯都唔會用好多位 jer~ 放唔倒英式放美式都好 ma~

不過都定o左局~ 冇計~~[/quote]

snooker 檯保養費高[/quote]

唔會好高 ja~ 一個月二三仟乜都得la 有人打會收錢嘛~ 就算 $20/hr 1日只有有 3個鐘頭有人打 一日都有 $60收入 一個月都 $1800   原本個設施都要保用個喎~
見過鬼就唔怕黑啦~

所以大家唔鐘意比『舞/武』的話,大可以把樓書上『17.舞藝館』改為『麻雀館』,『18. 的武藝館』改為『桌球館』。這樣對年輕人市場還實際。 :mrgreen:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

好難架要大多數業主同意先得

會唔會一d 家長要個仔練武 要個女練舞呢? 咁佢地咪冇得用?
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:833a0b6967="wychan"]所以大家唔鍾意比『舞/武』的話,大可以把樓書上『17.舞藝館』改為『麻雀館』,『18. 的武藝館』改為『桌球館』。這樣對年輕人市場還實際。 :mrgreen:[/quote]

VERY GOOD IDEA....... :em11:  :em11: