藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4087|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

改選木地板 [複製鏈接]

:em02: 今日打去rc熱線問先前選用地磚現在可否改用木地板(因打斜舖)佢地話可以更改只要將自己資料包括身分証副本fax去 2126 7720就可以.
另外再confirm過1.中央鮮風係用公家電
2.1房單位係有3部冷氣(因之前我想到1房單位會唔會只有兩部大家又好似無討論過).

Re: 改選木地板

[quote:c17ef39f8a="Solskjaer"]:em02: 今日打去rc熱線問先前選用地磚現在可否改用木地板(因打斜舖)佢地話可以更改只要將自己資料包括身分証副本fax去 2126 7720就可以.
2.1房單位係有3部冷氣(因之前我想到1房單位會唔會只有兩部大家又好似無討論過).[/quote]

謝謝你求正。但用共家電是否意味鮮風會長開呢?
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

中央鮮風係用公家電  :em11:  :em11:  :em11:
我係隱形人  :em19:

Re: 改選木地板

[quote:bf5573c527="wychan"][quote:bf5573c527="Solskjaer"]:em02: 今日打去rc熱線問先前選用地磚現在可否改用木地板(因打斜舖)佢地話可以更改只要將自己資料包括身分証副本fax去 2126 7720就可以.
2.1房單位係有3部冷氣(因之前我想到1房單位會唔會只有兩部大家又好似無討論過).[/quote]

謝謝你求正。但用共家電是否意味鮮風會長開呢?[/quote]
:em02: 係長開呀!M&J之前己求證過(你睇TV果個Topic)但無話係用邊個既電加上今日我醒起冷氣個度會唔會俾人捉字(瑟)所以一次過問埋.

其實好早之前已經discuss過 以下係d精華:- :roll:

根據發展商的回覆,有關冷氣機既分佈如下:

A 單位 3 部東芝牌分體式冷氣機
B 單位 3 部東芝牌分體式冷氣機
C 單位 3 部東芝牌分體式冷氣機
D 單位 4 部東芝牌分體式冷氣機
E 單位 4 部東芝牌分體式冷氣機
F 單位 3 部東芝牌分體式冷氣機
G 單位 3 部東芝牌分體式冷氣機

如有其他疑問,我建議大家可以直接電發展商 (21287738) 問下,好過估估下 !!

[quote:12b26732c7="wicyh"]中央鮮風係用公家電  :em11:  :em11:  :em11:[/quote]

唔係話公家用電就一定好
如果所謂既公家係大家俾出來既管理費 咁長開一來浪費
二來 開冷氣俾佢整到溫度下降 變相又用左多電

:cry:

你用唔用都係為$1.3/呎

唔係咁明喎
即係佢有除o左冷氣外一個吹風口?定係個冷氣長開都唔駛錢咁正?
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

[quote:e8655c47c8="kingi"]唔係咁明喎
即係佢有除o左冷氣外一個吹風口?定係個冷氣長開都唔駛錢咁正?[/quote]

Yes 除o左冷氣外仲有一個吹風口

icic
示範有冇架?有既話再睇多次先
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷