藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5119|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

地板有冇出現隆起現象? [複製鏈接]

請問有冇街坊係鋪木地板架?
有冇出現地板與地板之間隆起o既現象?  :?:
今日 我o既裝修師傅去過我個單位睇過
佢話個地板越來越拱而範圍越來越廣.  :twisted:  :evil:  :twisted:  :evil:

我自己只係一個平民百姓都feel 到地板唔平.
好似 d 波浪咁. 有高有低. :em01:  :em01:  :em01:

到底 係手工o既問題 定係木地板本身o既質素問題?
:?:  :?: 唉...........依家都唔知點好!
要求換過晒所有木地板 定要求換返地磚好呢?
一日未攪點個地 一日都唔可以開始裝修
咁唔駛搬入去住啦................ :em13:  :em13:  :em13:  :em13:
耶和華是我的牧者 我必不至缺乏~!

Re: 地板有冇出現隆起現象?

[quote:cff8632ee9="mingming"]請問有冇街坊係鋪木地板架?
有冇出現地板與地板之間隆起o既現象?  :?:
今日 我o既裝修師傅去過我個單位睇過
佢話個地板越來越拱而範圍越來越廣.  :twisted:  :evil:  :twisted:  :evil:

我自己只係一個平民百姓都feel 到地板唔平.
好似 d 波浪咁. 有高有低. :em01:  :em01:  :em01:

到底 係手工o既問題 定係木地板本身o既質素問題?
:?:  :?: 唉...........依家都唔知點好!
要求換過晒所有木地板 定要求換返地磚好呢?
一日未攪點個地 一日都唔可以開始裝修
咁唔駛搬入去住啦................ :em13:  :em13:  :em13:  :em13:[/quote]
之前都有業主有同樣情形...
可以叫佢地重新鋪過.....

裝修師傅話: 如果 d 木地板o既質素差
再鋪過都會出現波浪. 有些擔心添 :em01:

[quote:24a75886e4="mingming"]裝修師傅話: 如果 d 木地板o既質素差
再鋪過都會出現波浪. 有些擔心添 :em01:[/quote]
唔使擔心住....你叫左佢地鋪先啦......

明天立刻去

我會改用地磚la.  8)

跟據經驗 '地' 是最長遠和最影響大的裝修項目.
所以我沒有叫他們鋪 自己買過哂d 磚找師傅鋪(不過好很貴) :em18:

但我認為值得.

我一樣沒有叫他們鋪 自己買過哂d 地板找師傅鋪 很貴啊!!!!!

我裝修緊...但未睇到呢個問題!
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

I have the same problem and asked them to fix. But uptill now nothing has been done on my floor.

如果搵裝修師傅重新買料重鋪 唔知要幾好錢呢? 大概?