藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

追空心磚記... [複製鏈接]

只要我哋堅持D磚是有問題,佢哋一定會幫我哋更換;而我經過多番理論後已於較早前成功更換咗D有問題的磚。

Mr. & Mrs.FireFire 你哋唔好咁灰心啦,希望在明天!

[quote:9620c6e29f="5th Element"]只要我哋堅持D磚是有問題,佢哋一定會幫我哋更換;而我經過多番理論後已於較早前成功更換咗D有問題的磚。

Mr. & Mrs.FireFire 你哋唔好咁灰心啦,希望在明天! [/quote]
THX ... 5th Element
今日D磚終於換左啦....
但又發現有一塊竟然裂左..... :em01:

柜邊係唔係依然唔換??
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:e806253309="diedsee"]柜邊係唔係依然唔換??[/quote]
只換左近門口兩塊...

我都開始換磚啦... 要換9 塊咁多 ....

何生在6 月2 日覆話可以6 月10 日前開工. 佢果然係無欺騙我.

昨睌入去睇時 都換得七七八八啦....不過 見佢車左兩個磚位出黎 發現好多沙law.
我地都唔係好清楚呢d 係唔正常 直致見到Mr Fire 的貼圖.....我睇 呢d 就係質素的問題 佢點都唔肯用好d 的料. 我地又有咩付?
只有等多幾年 d 磚真係爆到忍無可忍. 咁咪租隔離個酒店住10 零 20 日. 重新裝修law...

我都係換咗之後 側邊 ge 崩咗....
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

today my husband went to the defect dept. they reply at normally: they will follow it ....follow it.......  :twisted:
we just want to get 8 pcs of floor and repair by our decorator. it was nearly one month la! Ms Wong (one of staff) told us they will arrange them to our flat around these few days.  :roll:
hope so! :em14:
so pls keep going on! don't give up!

:cry: 我想問6座換空心磚應該找哪位師父及電話幾多號呢? 何生??
Suki {._.} Your neighbor in Rambler Crest! 你們的鄰居6座A ╱◥█◣ *. ﹒.‧ ★﹒* ︱田︱田 ★‧ ●  ● ‧. ﹒★. ╬╬╬╬  _/█\\_/█\\_ ‧. ~~~~~~  ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄√√ √√ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄

[quote:d8e8e33ad5="kam1100"]你可以試下寫封信話xx日內做唔完的話 就會自己搵人做 張單會俾他們. 要他們在三天內回答 唔係就去馬.

我唔信佢地唔爽d. 8)[/quote]

開始多人用呢個方法 唔知和黃會唔會已經諗好對策呢

我地都追左好耐.班人成日都話叫我地自己換.話他們只換五格以上空心的.如果其他本來好的磚都弄鬆的話是不會幫我地換要自己負責.你話係咪好離譜.究竟係咪明文規定有五格ok就叫及格就可以唔換?前日我地出動到用viewcam拍低他們講的說話好多都迴避.結果個經理話第日同你跟.點知夜晚又打電話來話唔記得第日放假遲d再跟你話係咪吹脹. 不過我地有個朋友叫東涌樓都用viewcam拍班友.結果工程做快左.唔知今次我地可唔可以吉人天相呢? :em18:
:em20: ****又愛又恨藍澄灣*** :em21: