藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

追空心磚記... [複製鏈接]

[quote:92b302a976="kam1100"]你可以試下寫封信話xx日內做唔完的話 就會自己搵人做 張單會俾他們. 要他們在三天內回答 唔係就去馬.

我唔信佢地唔爽d. 8)[/quote]
呢個方法未試過...

[quote:4fb2230943="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:4fb2230943="kam1100"]你可以試下寫封信話xx日內做唔完的話 就會自己搵人做 張單會俾他們. 要他們在三天內回答 唔係就去馬.

我唔信佢地唔爽d. 8)[/quote]
呢個方法未試過... [/quote]You can try because I did it. Finally they did the tiles on kitchen & 2 bathrooms. Only minor defects still left behind. Right now I got back the key and start my renovation.

係啦 追D空心磚最鬼死耐!!!!! 唔知又係咪冇貨呢!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:037e8402b6="H&H"]係啦 追D空心磚最鬼死耐!!!!! 唔知又係咪冇貨呢![/quote]
唉~~~~換空心磚真係咁辛苦.... :!:

唔係冇貨 冇師傅做者...

佢地唔想換至真 塊塊都係要錢! 我一定唔放過佢地~~~ [革命尚未成功同志仍需努力]

[quote:35707c8020="CJ"]唔係冇貨 冇師傅做者...[/quote]
師傅你係o係邊....

[quote:2af9519ed0="H&H"]佢地唔想換至真 塊塊都係要錢! 我一定唔放過佢地~~~ [革命尚未成功同志仍需努力][/quote]
Don't think so... These tiles are not "cloud rock" each piece is at most $20~40. quite cheap relatively...

我個單位亦有很多磚是空心的,頭幾次向佢哋投訴時佢哋都話是正常的 :?: ;但我屋企人和朋友都話如果依家唔換,將來換就好麻煩和好大工程。

於是就不停咁同佢哋傾,結果最近已成功換咗D空心磚;當到單位檢查時發現有部份磚仍有問題,所以又同佢哋傾;過咗幾日佢&#21707已幫我搞掂了 。﹝最好是自已在場監察住D工人換磚,咁D工人就不會馬夫了事啦。〕

其實只要我吔好堅持自已的立場,而又以『將心比心』咁同佢哋傾,事情係好容易解决的。

[quote:09c5382018="5th Element"]我個單位亦有很多磚是空心的,頭幾次向佢哋投訴時佢哋都話是正常的 :?: ;但我屋企人和朋友都話如果依家唔換,將來換就好麻煩和好大工程。

於是就不停咁同佢哋傾,結果最近已成功換咗D空心磚;當到單位檢查時發現有部份磚仍有問題,所以又同佢哋傾;過咗幾日佢哋已幫我搞掂了 。﹝最好是自已在場監察住D工人換磚,咁D工人就不會馬夫了事啦。〕

其實只要我吔好堅持自已的立場,而又以『將心比心』咁同佢哋傾,事情係好容易解决的。 [/quote]都係有人睇住佢地做好d 之前同我地換左果d都依然係空心! 但依家我地追左幾次佢地都答唔到幾時上黎做 咁點監場??