藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: daniel_Q
打印 上一主題 下一主題

三星 plasma [複製鏈接]

Hi BrianThank for your prompt response may be I will buy this around end of this month anyway I will call you before Wednesday if I want to buy it.   

我星期日都睇個下三星 LCD tv 因為本人巳經睇得太多Plasma 同埋LCD tv
唸過度過都係買三星32吋LCD tv 我唸會係鐳射買因為28900 可能有得平多少少
如果無得平佢話會送d野比我o地~我睇過好多地方都係最平~
唔知道有無其他地方會平d呢~
又或者有無人都係想買三星32吋LCD tv一齊買睇下可唔可以屈佢平多少少嘛 :em09:

華人會 costs only $28000

[quote:0d96ec2ee0="Wynne & Paul"]華人會 costs only $28000[/quote]
我星期日問過旺角個間佢話現金價係$28800喎~你係邊間問架 :?:

[quote:adb1755fa2="ivantat816"][quote:adb1755fa2="Wynne & Paul"]華人會 costs only $28000[/quote]
我星期日問過旺角個間佢話現金價係$28800喎~你係邊間問架 :?:[/quote]

In Causeway Bay

[quote:a5559b7c30="女"][quote:a5559b7c30="ivantat816"][quote:a5559b7c30="Wynne & Paul"]華人會 costs only $28000[/quote]
我星期日問過旺角個間佢話現金價係$28800喎~你係邊間問架 :?:[/quote]

In Causeway Bay[/quote]
Thx :em11:

其實 LG 的畫質都唔錯架 點解好似無人講下 0既?
例如 LG-42PZ70 VS Samsung PS42S4S 大家的解像度/對比度/光度都係一樣: 852x480 / 1000 / 3000:1.  豈一唔同的係 LG 用 XD engine 而 Samsung 就用 DNle.  而價錢黎講 華仁會賣緊 30k for LG-42PZ70.

[quote:78ed015446="friday5"]其實 LG 的畫質都唔錯架 點解好似無人講下 0既?
例如 LG-42PZ70 VS Samsung PS42S4S 大家的解像度/對比度/光度都係一樣: 852x480 / 1000 / 3000:1.  豈一唔同的係 LG 用 XD engine 而 Samsung 就用 DNle.  而價錢黎講 華仁會賣緊 30k for LG-42PZ70.[/quote]

但係 Samsung 隻 PS42S4S 係第三至第七年保用費只需每年HK$499 (首兩年免費),又真係幾吸引,唔知有無街坊用緊呢隻呢? 效果好嗎?

[quote:9c2955c8bf="Strawberry"][quote:9c2955c8bf="FD"][quote:9c2955c8bf="kcwong"]今晚到豐澤看過那部三星電視機"S424S4S" ,效果不錯。
豐澤賣$39800,可分十二個月或二十四個月免息分期,而且仲送一個月免供,大約可省回三千多元,又可用一百元換15吋LCD TV,真的有點心動。[/quote]

呢部機我都有考慮過,當初睇佢駁DVD真係好鍾意架,不過一叫佢駁個tv 黎睇,就得佢變形十分嚴重,比起其他機,佢係差左d,我好鍾意睇電視劇架,無理由咁貴買部機返黎係仲衰過以前部全統TV。

我想揀日立"42PD5000TA",唔知有無人用過,可以比d意見我呢 [/quote]
My choice also 42PD500TA  i ask from outside only around $33000-$34000 (manybe lower coz i ask about 2 months before). The Hitachi have the highest resolution especially for DVD playback through computer DVI link.  [/quote]

where can you buy 42" around $33xxx? i checked 泰林 sell $35xxx (discounted) last week.  i consider to buy Hitachi 37" plasma.  There is a good function (screen protection) in Hitachi models.  :em11: