藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5075|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

真係對88F 好失望 [複製鏈接]

自從架收樓專車冇左之後,真係焗住坐249M或者88F
但知道有左88G之後,跟本冇咩人坐部88F,摺Q左佢好過!!!!
因為88G叫做快、狠、準的藍澄專用小巴線。
唉,我響奧運返工,有時返工放工,一定要經青衣站先叫得上方便。
今日再比面坐下88F返來,睇下有冇改善。
頂佢個肺,又坐成廿分鐘,路途轉東轉西,轉到個人想嘔。慘過坐過山車....
如果大肚婆坐的話,實唔掂....
邊條粉腸諗架,條線簡直不Q支所謂....
冇左條專巴,我都未發爛渣。當日又話十分鐘直達青衣......
唉......諗住直達青衣,返工方便....點知全程轉到你暈......
好很失望呀....88F :em20:
永遠愛著您 :em21: [/code]

Re: 真係對88F 好失望

[quote:9f38412e03="dick&queenie"]自從架收樓專車冇左之後,真係焗住坐249M或者88F
但知道有左88G之後,跟本冇咩人坐部88F,摺Q左佢好過!!!!
因為88G叫做快、狠、準的藍澄專用小巴線。
唉,我響奧運返工,有時返工放工,一定要經青衣站先叫得上方便。
今日再比面坐下88F返來,睇下有冇改善。
頂佢個肺,又坐成廿分鐘,路途轉東轉西,轉到個人想嘔。慘過坐過山車....
如果大肚婆坐的話,實唔掂....
邊條粉腸諗架,條線簡直不Q支所謂....
冇左條專巴,我都未發爛渣。當日又話十分鐘直達青衣......
唉......諗住直達青衣,返工方便....點知全程轉到你暈......
好很失望呀....88F :em20:[/quote]

:arrow: 昨夜離開時,見到有架”特別車”o既 88F 噃!吾知有何分別? :?:

我稔第時我地大部人都入左伙之後 呢個情況可能會有所改善.
我估第時早上返工既時間 係藍澄都坐滿左一車人 我估有可能直去機鐡站 唔駛左轉右轉. 同樣夜晚放工時間 係機鐡站坐滿一車藍澄人 都有可能直返藍澄瓜.
以上只是我既推測.  :wink:

亞dick,咪咁"慶"啦,你咁早搬入去,係要做o下開荒牛o架啦,遲d應該會有改善o既(我諗)
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

Re: 真係對88F 好失望

[quote:c2525044ab="dick&queenie"]
好很失望呀....88F :em20:[/quote]

錯... 樓書寫 2分鐘直達青衣站.... 現在足足慢左10倍.... :em01:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

我坐到訓著了.....
見過鬼就唔怕黑啦~

放工時間 Most of people taking 88F are not living 藍澄.....

我最近向有關部門查詢增加巴問題,佢書面回覆如下:

Subject: 要求增加巴的服務. (檔案編號:1-39264657)

XXX先生﹕

我們已將閣下的個案轉介給運輸署跟進,該部門的回覆如下:

在考慮審批開辦新增居民巴士路線的申請時,本署須顧及道路交通條例第374章第28條所列出的各項因素,其中包括:
(一) 公共運輸政策;
(二) 其他公共運輸經營者已有提供或已作計劃的服務水平;及
(三) 擬提供的服務的地區及道路交通情況。

本署已安排2條專線小巴由藍澄灣分別前往青衣(88F線)及葵芳(88G線),故此,本署不支持藍澄灣開辦居民巴士服務。

雖然如此,本署會密切監察上述的專線小巴路線,以確保藍澄灣的居民有足夠公共交通服務。

如閣下還有其他問題,歡迎再與我們聯絡。

1823政府熱線中心主管
梁建宏謹覆
06/02/2004

大家有咩意見?

我諗我係唯一一位支持88f o既人 ops:  
因為架車可以方便我來回rc 同舊居.
G :em21: P

[quote:3943b36c0e="FanStar"]我最近向有關部門查詢增加巴問題,佢書面回覆如下:

Subject: 要求增加巴的服務. (檔案編號:1-39264657)

XXX先生﹕

我們已將閣下的個案轉介給運輸署跟進,該部門的回覆如下:

在考慮審批開辦新增居民巴士路線的申請時,本署須顧及道路交通條例第374章第28條所列出的各項因素,其中包括:
(一) 公共運輸政策;
(二) 其他公共運輸經營者已有提供或已作計劃的服務水平;及
(三) 擬提供的服務的地區及道路交通情況。

本署已安排2條專線小巴由藍澄灣分別前往青衣(88F線)及葵芳(88G線),故此,本署不支持藍澄灣開辦居民巴士服務。

雖然如此,本署會密切監察上述的專線小巴路線,以確保藍澄灣的居民有足夠公共交通服務。

如閣下還有其他問題,歡迎再與我們聯絡。

1823政府熱線中心主管
梁建宏謹覆
06/02/2004

大家有咩意見?[/quote]

咁即係話唔會有村巴"?:em07: 。。唉!!不如問可唔可以將88F改路啦。。 :em05: