藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: benjeaaa
打印 上一主題 下一主題

唔知6月有多小2座朋友入伙呢. [複製鏈接]

我而家又可以如期24號入伙勒~而家恆昌快左好多還欠三樣野就攪掂晒
我問過架裝配工人~佢地話而家等緊恆昌落貨做野
之前恆昌大陸未起貨~而家都起左好多貨咁話喎~
希望大家都快d有屋住啦~
我交左匙都係大半個月咋多巳經七七八八勒

佢地係咪真係做起左個櫃 其他傢俬都會快d呢???

[quote:4daab4a349="Tomato"]佢地係咪真係做起左個櫃 其他傢俬都會快d呢???[/quote]
係呀~我上個月24號比匙恆昌而家差不多喇~欠2張床仲有sofa同茶几

hello 各位,我也會在6月尾入伙,讓我作一個賽後檢討 (包括執漏、裝修及恒昌)

執漏:完成70%,空心磚未換(決定放棄,驚換完仲差),玻璃無換(決定放棄,因為只是一兩條花,算),櫥房浴室的磚有師傅換了,手工也不錯,但他把我櫥房的門框拆了,卻沒有裝回(這個不能算數,入伙後再追)。收樓時牆一忽忽,沒有等執漏便找裝修搞掂了,因為費事等,實會勞氣的。

裝修:只花9500元做牆身,油花漆,效果不錯,服務也不錯,質素也不錯,當然因為是要錢的,當然收錢也收得快。

恒昌:5月15日交匙,到今天剛好一個月已全部完成,期間因為有些 家具手工差,落去當defect要他們換,竟然隔天便換好了。看了很多恒昌負面的消息,自己也心驚,但我今次算幸運(當然可能之前各位網友投訢得多,恒昌才學懂待客之道),唯一令我不快的是,他們搬家具入屋時,在牆身弄了一條大花痕出來,令我十分心痛,最後只好找裝修幫我再執。

本來預算入伙時家裏一件家具都無,預左訓地下,但估不到比預計還早完成,令我在六月能順利入伙。

本人報告完畢,也祝各位網友順利入伙,一起在藍澄灣歎世界。

我地就七月十一先入到伙.
為左執漏預多左margin去做其他野
而家屋裝修完了傢俬都七月前會到曬...
不過執漏一定未完...唉

Thank you DAFULA.
Congratulations !!!!!
That's good first time to hear something positive!!!!