藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3803|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

有無搞錯! [複製鏈接]

呢幾日勁追執漏部 d 人問間屋 o既進度;
尋晚終於找到負責二座果位 Ben Lee,佢誓神擘願咁話今日一定覆實我幾時開工做野,點知──
頭先打電話去找佢﹝又係半個鐘先打通﹞,個同事答「Ben Lee 今日放假」
有無搞錯!
:em10:  :em10:  :em10:  :em13:  :em13:  :em13:
各位請多多指教! :o 終於有新屋住...哈哈 :em04:

正一低B

對住佢地耐d  命都真係唔長...

Re: 有無搞錯!

[quote:84d2324332="藍澄小海豚"]呢幾日勁追執漏部 d 人問間屋 o既進度;
尋晚終於找到負責二座果位 Ben Lee,佢誓神擘願咁話今日一定覆實我幾時開工做野,點知──
頭先打電話去找佢﹝又係半個鐘先打通﹞,個同事答「Ben Lee 今日放假」
有無搞錯!
:em10:  :em10:  :em10:  :em13:  :em13:  :em13:[/quote]

跟住放工後即刻走去 rc 諗住投訴佢地啦,點知竟然又俾我找到果位 Ben Lee! :roll:
佢仲話自己都係 o岩 o岩先返,放假都專登返 o黎做 o野!
佢又一次誓神擘願咁話星期日一定搞好晒所有 o野! :shock:
希望今次講真啦!
各位請多多指教! :o 終於有新屋住...哈哈 :em04:

我証實Ben 無講大話 專登返架 (因我係其中一個case).
Anyway be prepared they need 2 more days on what they promised.
Remember: No pain no gain. 要收樓就要勤力去follow no free lunch.
祝大家好運!

講起執漏真係勞鬼氣.個浴缸水龍頭有d滴水叫佢地執沒有滴水了但又整鬼難塊瓦仔佢話可以用英泥加黑色修補不會太覺的.但o個日家人說個"啞嬋"來到只是用英泥抖上去攪到好鬼肉酸.
唉............早知唔叫佢自己造好過! :em09: [scroll][/scroll]

關於執漏進度慢的問題 本人有些意見 但想請對於法律比較有認識既鄰居比的意見 我地可唔可以巳未能依時完成執漏為理據 拒絕向管理處交管理費 (因為交DEFECT FORM時講過會於一個月完成)如果佢地一日未完成執漏 我們可否以這為理由? 咁樣比佢地玩 應該要佢地付出同樣代價及責任。唔知有無高人可以比的意見。

[quote:1d548d4f7e="tracy123"]關於執漏進度慢的問題 本人有些意見 但想請對於法律比較有認識既鄰居比的意見 我地可唔可以巳未能依時完成執漏為理據 拒絕向管理處交管理費 (因為交DEFECT FORM時講過會於一個月完成)如果佢地一日未完成執漏 我們可否以這為理由? 咁樣比佢地玩 應該要佢地付出同樣代價及責任。唔知有無高人可以比的意見。[/quote]

最初都有諗過唔交管理費住,但諗諗下又覺得到時俾佢一次過追番幾個月 o既管理費都真係幾“容”,所以最後都係交左! :em08: