藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: rstfung
打印 上一主題 下一主題

第五座公眾地方需要維修及跟進之事宜 [複製鏈接]

座主 不如聯名出封complain letter俾管理處 好唔好?
Rambler Crest Soccer Club

Re: 第五座公眾地方需要維修及跟進之事宜

[quote:aa2c3a5773="rstfung"]綜合各人意見,以下是第五座公眾地方需要維修之事宜:

1. 大堂冷氣槽漏水生銹 -> 依然係有銹及漏水
2. 大堂唔夠冷氣 -> 我覺得好像又差了
3. 梳化隔離盆植物枯死 -> 搬走了,真開心!
4. 密碼制表面油漆脫落 -> 其中密碼制及一個常按之數字損壞十分嚴重
5. 中間部Lift,發現有人where開lift門d膠,用硬物在lift門上刻上"窗簾1座25/F" -> 看看是否需要法律行動  :?:
6. 低層平台(C及D對出窗台的平台位置 即五座商場入口的位置)的生情況很惡劣,經常積聚垃圾(高空擲物),有老鼠小 下雨天更有積水,導致低層的蚊患很嚴重 -> 已去信管理處投訴(大半個月前)但到現在還未有任何回覆及相應行動!
7. 平台位置有些安全問題,因有這個平台很容易攀爬,擔心低層住戶的單位會很容易成為盜賊埋手的地方,希望大家關注防盜的問題。
8. 每層電梯大堂(走廊)非常骯髒,投訴2 weeks 無效,無人清潔。骯髒情況嚴重!

由於大廈設計之問題,以下是其他希望改善之地方:

1. 每層電梯大堂無泠氣或通風系統.
2. 電梯上落無電梯所在之樓層指示.
3. 將第五座之保安員櫃改為面向大門

本座已改善之事項:
1. 大門常有問題而唔開 -> 好像已完成維修
2. 大堂信箱底下好多垃圾 -> 已清理

由於小弟現正住在香港島,所以並不是經常去RC,下次去到我會小心觀察,希望其他鄰居去開管理處可以代為通傳 :em14: ;如有其他問題,請回覆!

謝謝

:em19:[/quote]

小弟都有成兩個星期冇入RC 唔知以上問題有冇改善到呢?

[quote:f1590087c6="bikbark"]你o地有無發現大部份樓層一出lift,見到ABCD/EFGH o既膠牌都有d係爛o左o架[/quote]

大堂有通告話1 2座已經開始安排裝番d字母 但何解冇3 5 6座份?

講起就慶la . 我打左3次去問this Q  佢地都係話個工頭出左去.
later call me back . 個result大家都知啦. 佢可能2046先call me back ..
大佬 我想你比個時間我. 都唔係好過啦.

[quote:ed313ee80f="Stephen@RC"]講起就慶la . 我打左3次去問this Q  佢地都係話個工頭出左去.
later call me back . 個result大家都知啦. 佢可能2046先call me back ..
大佬 我想你比個時間我. 都唔係好過啦.[/quote]

Stephen 佢地最終有冇覆您?

[quote:adc8212267="Eddy Lam"][quote:adc8212267="Stephen@RC"]講起就慶la . 我打左3次去問this Q  佢地都係話個工頭出左去.
大佬 我想你比個時間我. 都唔係好過啦.[/quote]

Stephen 佢地最終有冇覆您?[/quote]

of course ......................... NO la

:shock:
Rambler Crest Soccer Club

最近重係好多外人係早上用5座o的lifts.
好似public area 禁

[quote:b0f028921e="Stephen@RC"]最近重係好多外人係早上用5座o的lifts.
好似public area 禁[/quote]

Except Tower 5 they can go where?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:139afa9c12="grassman"][quote:139afa9c12="Stephen@RC"]最近重係好多外人係早上用5座o的lifts.
好似public area 禁[/quote]

Except Tower 5 they can go where?[/quote]

?? dont understand what you mean  grassman.
i think they can use other rountines to LG but not use residental lifts .