藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: rstfung
打印 上一主題 下一主題

第五座公眾地方需要維修及跟進之事宜 [複製鏈接]

今日落去管理處交野 已經同個女仔講左生銹問題
佢都係0個句:"我搵人去睇下".......唔知有無真係搵人去睇呢??

你o地有無發現大部份樓層一出lift,見到ABCD/EFGH o既膠牌都有d係爛o左o架
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

我住o個層甩o左個B字...
Rambler Crest Soccer Club

係呀 我層個A字都唔見!!!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

我0個層個C跌左落0黎 係咁放番上去
個G字唔見左 (竟然唔見我個G字 :twisted: )

我見17樓8隻字甩晒...................... :em05:

其實而家就算整番好 一日裝修未完 都會再跌番落0黎..............唔知管理處有無呢d字ge存貨呢???又唔知駛唔駛訂貨呢???

有時我真係好想用BB超能膠痴番上去.............好過用雙面膠紙 :roll:

今日返去發現連個A字都甩埋... :em05:
Rambler Crest Soccer Club

Re: 第五座公眾地方需要維修及跟進之事宜

[quote="rstfung"][quote:33a504f740="rstfung"]綜合各人意見,以下是第五座公眾地方需要維修之事宜:

1. 大堂冷氣槽漏水生銹 -> 依然係有銹
2. 大堂唔夠冷氣 -> 我覺得好像好過上次去
3. 梳化隔離盆植物枯死 -> 真的枯死很醜怪
4. 大門常有問題而唔開 -> 好像已完成維修
5. 大堂信箱底下好多垃圾 -> 已清理
6. 密碼制表面油漆脫落 -> 其中密碼制及一個常按之數字損壞十分嚴重
7. 中間部Lift,發現有人where開lift門d膠,用硬物在lift門上刻上"窗簾1座25/F" -> 看看是否需要法律行動  :?:

由於大廈設計之問題,以下是其他希望改善之地方:

1. 每層電梯大堂無泠氣或通風系統.
2. 電梯上落無電梯所在之樓層指示.
3. 將第五座之保安員櫃改為面向大門

由於小弟現正住在香港島,所以並不是經常去RC,下次去到我會小心觀察,希望其他鄰居去開管理處可以代為通傳 :em14: ;如有其他問題,請回覆!

謝謝

:em19:[/quote]

updated[/quote

加埋:
1.每層電梯大堂(走廊)非常骯髒,投訴2 weeks 無效,無人清潔。骯髒情況嚴重!
thx!

Updated!

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=3103
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

唉. 都唔知有冇gei錯.. complain so many time 個走廊dirty都冇人理..
今晚在走去complain..
話時話. 點解要人complain佢地先會做野呀..
management fee 又唔係平過人. 的quality就cheap過咩...

[quote:331a84f5ca="Stephen@RC"]唉. 都唔知有冇gei錯.. complain so many time 個走廊dirty都冇人理..
今晚在走去complain..
話時話. 點解要人complain佢地先會做野呀..
management fee 又唔係平過人. 的quality就cheap過咩...[/quote]

好多灰塵呀!我都跣左幾次....... :em18: