藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Ha and Kui
打印 上一主題 下一主題

一年前今日... [複製鏈接]

[quote:7012c9c59d="Ha&Kui"][quote:7012c9c59d="女"]
就係因為貪呢....十幾廿元 之後我地就花左百幾萬買左rc ...... :em03:
呢個故事教訓大家........"便宜莫貪"[/quote]

我都係為左慳十幾廿元車錢而走去搭穿梭巴士 ops:  仲差d唔見左個手提電話 好在落車前發現 好快搵番.... :mrgreen:[/quote]

但我們就無咁好彩
部電話真係係買樓果日唔見左.... :em01:  :em01:

可能興奮得滯 :em15:

[quote:005fe1edb8="Jeffrey & Shirley"][quote:005fe1edb8="Shearer9"]咁我比你o地早 我五月三十一日買 仲係自己開價 真難忘。[/quote]

:arrow: 我同你同一日噃! :wink:

但係點解你買到高層過我o既?當晚 D 經紀及和黃 D人話只賣低層傢喎!
[/quote]

Jeffrey & Shirley
我地真係有緣o者! 不過以我記得當日o的經記話我知只賣第一座及二座重要係中層 其實當時我都想買低層(貪佢景靚) 不過o的經記話冇 就算有都會貴o的 所以最後買o左中層 你就好o拉買到咁靚o既池景。

There were only Tower 1 & 2 for sale the earliest. My agent called me immediately once Tower 3 (my favor) was available. At that night it was fully crowded and I was hardly to meet my honey and agent. The waiting time was not so long as my agent helped us to queue up first. We targeted some floors in Tower 3 and fortunately we bought the floor that we wanted. The decision was made within a minute! I will not forget that scenary!

Now I got the key. The view of my flat is out of my expectation! Great!!

[quote:c11c4057e3="gp"][quote:c11c4057e3="bikbark"][quote:c11c4057e3="diedsee"][quote:c11c4057e3="bikbark"]我係6月8號呀,都係星期日
所以8號要大事慶祝一番[/quote]
ee...同一日wor
下次一齊慶祝啦 :em12:[/quote]
diedsee,你幾點搞掂o架?
我1pm去到,要搞到成4點幾先掂

好呀,下次一齊開大食會,yeah![/quote]

我都係8號買 大約11點到 要搞到成2點幾先掂. 回想當日好辛苦 人又多 仲要俾個agent迫我係短時間內作決定 :em18: ......印象太深刻.[/quote]

bikbark diedsee 今日有無大事慶祝呀? 我差d唔記得今日係一週年 :mrgreen:
G :em21: P

[quote:4f4e5c289f="gp"]
bikbark diedsee 今日有無大事慶祝呀? 我差d唔記得今日係一週年 :mrgreen:[/quote]

係wor...你唔講都唔記得tim....
今日去 RC...淨係feel 到間屋冇風 好熱
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:779583dc39="diedsee"][quote:779583dc39="gp"]
bikbark diedsee 今日有無大事慶祝呀? 我差d唔記得今日係一週年 :mrgreen:[/quote]

係wor...你唔講都唔記得tim....
今日去 RC...淨係feel 到間屋冇風 好熱[/quote]
celebration on 9/6 ar
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:1cd2bdaf22="kenykl"]我6月7號...[/quote]

我都係呢日..........

[quote:f00bb5b935="女"]呢個故事仲有續集
留返今晚先講 因而家要開始做野...... :mrgreen:[/quote]

P女 好想知個續集呀!!

[quote:870018fabb="Tomato"][quote:870018fabb="女"]呢個故事仲有續集
留返今晚先講 因而家要開始做野...... :mrgreen:[/quote]

P女 好想知個續集呀!![/quote]

係喎 唔記得左講埋續集 冇左件事....Sorry Sorry...........hehe... :mrgreen:

我地當時完全冇睇過其他樓盤 只是睇左藍澄灣
其實男朋友0個陣都有留意樓價 佢話藍澄灣賣到好平
因我冇睇過其他樓盤 所以好反對 因實在太快做決定
我地都吵左好耐 買樓前一晚我三點幾都訓唔著 攞住本售樓書係甘研究
真係驗屍咁驗 係到諗買邊座 買邊個單位 買幾樓............. :em06:
原來佢都冇訓到 仲打埋電話比我一齊研究 所以0個晚都冇乜點訓
哈....諗返起都覺得好攪笑
待續..........

[quote:d0e75bacb1="Shearer9"][quote:d0e75bacb1="Jeffrey & Shirley"][quote:d0e75bacb1="Shearer9"]咁我比你o地早 我五月三十一日買 仲係自己開價 真難忘。[/quote]

:arrow: 我同你同一日噃! :wink:

但係點解你買到高層過我o既?當晚 D 經紀及和黃 D人話只賣低層傢喎!
[/quote]

Jeffrey & Shirley
我地真係有緣o者! 不過以我記得當日o的經記話我知只賣第一座及二座重要係中層 其實當時我都想買低層(貪佢景靚) 不過o的經記話冇 就算有都會貴o的 所以最後買o左中層 你就好o拉買到咁靚o既池景。[/quote]

當日選擇個單位o既原因,係佢好似”雲景台”某個我地喜歡o既單位,而且座向好,加上本人睇得多比較高層o既示範單位多,怕左高,所以喜歡低層,而且方便行落樓。 :em11: