藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hwho
打印 上一主題 下一主題

洗衣機唔識用 [複製鏈接]

加檔案的描述:5. 選擇水溫. 90度給棉織物. 60度給化學織物.

附件大小: 172.12 KB
觀看次數: 共 336 次

我想問個水制用來冼衫時用定係乾衣時發出之熱力呀?
90度係唔係等於攝氏90度呀?咁水咪好熱?
另外乾衣時會唔會發熱吹乾衫呀?
請用過部冼衣機的人幫我啦!!!

洗衣程序完成後 部機唔會自動乾衣
我知道乾衣前要按 1/2 BUTTON 及調較溫度
但之後要按那一個 BUTTON 才開始乾衣呢?
(由洗衣開始沒有關過機)

我都想知點樣乾衣呀 請問有冇人知呀?

每次洗衫都要2.5至3個鐘頭 咁洗法D衫咪洗到好殘!?? :shock:
有無方法可以個半鐘頭內完成呢?

[quote:51187401e8="Cara CC"]d洗衣粉次次都會留返d係度但個盒又除唔到出黎清潔.........
大家有無方法解決??[/quote]

中間嗰隔若用洗衣粉要攞走裹面凸起嗰舊嘢 用洗衣液就唔駛攞走 否則的話就会時時有一舊舊嘅洗衣粉留喺度 你大力啲拉出個小櫃桶就攞得出嚟架啦 試吓啦!

我部洗衣機乾唔到衫

唔知點解我跟足你地做,但係衫都係唔乾。。。。你地有冇呢個問題?

Re: 我部洗衣機乾唔到衫

[quote:ed1eeea383="Eric&Mandy"]唔知點解我跟足你地做,但係衫都係唔乾。。。。你地有冇呢個問題?[/quote]

CALL ME ! I'M USING IT 研究 ! 研究 !

[quote:bd07aed1e8="Royhk"]序完成後 部機唔會自動乾衣
我知道乾衣前要按 1/2 BUTTON 及調較溫度
但之後要按那一個 BUTTON 才開始乾衣呢?
(由洗衣開始沒有關過機)
[/quote]

我都想知道..洗完衫停o左之後 點樣可以開始乾衣呢?
耶和華是我的牧者 我必不至缺乏~!

我上次將D制校晒去12點位置
然後只按開始制
咁就洗左個蘭鐘
D衫就差唔多乾晒.
唔知係唔係叫乾左衣.
:face13: :face13: :face13: :face13: 猫チャン大好き

請問個洗衣機是否已經接了 電源?or要自己插制?
再想問if用洗衣粉不用洗衣液是否要把中間果格(2)果個圓形取走?(如我沒有理解錯說明書好似是這樣說的)因為我看之前的留言有鄰居話洗完衣都有d洗衣粉淨左在個格內if取走了圓形果個野會否改善這個問題?