藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Koala Bear
打印 上一主題 下一主題

水務處催邀及截水通知書 [複製鏈接]

[quote:06cea0654e="Jess&Burns"]要比架咩???? 唔知喎.
管理署叫我比張野佢得架啦喎.[/quote]
係呀..... 但點解又會收到截水通知書 »:?:

今日管理署叫我比張野佢得架啦喎!! 但這張已經係第二張單(催繳及截水通知)
究竟需唔需要交錢呀?? 請問有無人已左交錢呀?? :em14:  :em14:  :em06:  :em06:  :em01:  :em01:  :em03:  :em03:  :em07:  :em07:

我都fax左d單比管理處跟進,佢地都係話佢地會處理,叫我唔洗交﹗佢地交左錢後張收據會入番信箱,問幾時會攪掂,人地話截水喎﹗佢地都係話得架啦﹗ :em05:  :em05:  :em05:
一日未收到繳費收據,都唔放心﹗ :em08:  :em08:

我唸唔冼太擔心 因先前我都問過水務署 佢哋話好多發展商都係咁 收咗業主錢 但就好耐都唔交 到水務署出最後通知書都未交 放心啦! 我唸無嘢o既!

如果和黃因為無錢比而比人截水的話..... 我諗我地可以做大佢. 比其他人知 和黃而家幾差.....
等李生注視下我地呢個咁可悲的情況.

話唔定 佢一出面. 所有問題都會好易解決.

[quote:f174548907="Jess&Burns"]如果和黃因為無錢比而比人截水的話..... 我諗我地可以做大佢. 比其他人知 和黃而家幾差.....
等李生注視下我地呢個咁可悲的情況.

話唔定 佢一出面. 所有問題都會好易解決.[/quote]

到底會唔會呢???

"發白日夢ing" :roll:

但交多左佢都會當 deposit 咁架下嘛??

我阿媽見到以為要交仲交o左...
咁我可以點做
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

如果真係一開始果張票係會同一樣野的話
你a/c balance 咪係 +$400 o羅
no harm gwa...

[quote:b698468b45="Emil and Jeff"]如果真係一開始果張票係會同一樣野的話
你a/c balance 咪係 +$400 o羅
no harm gwa...[/quote]

:em14: 希望啦.唔係咪白俾
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷