藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7486|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

其實有少少野想講 [複製鏈接]

其實我都知暢所欲言好重要......... :em12:
嗯....我唔係話要管呢樣管果樣呢
不過其實我覺得 有時吹水真係要適可而止
主要呢 係本來個topic係好正經既topic 但係後來就會慢慢
離哂題囉.....

我都明白大家可以輕輕鬆鬆咁講講o下就會講左去第度呢
不過如果一個新人 join左入黎呢個forum 如果個新人
唔知 睇到o的文篇篇都離哂題咁就唔係咁好呢

即係如果新成員睇十篇有8個followup都唔係講緊本來正正經經果個topic既野呢
對於新成員來講好易令佢覺得呢個forum既文有欠質素呢.

希望大家明白~~得罪哂得罪哂~ :em14:  :em14:  :em14:  :em14:

Agree...!

OK 冇問題....:em14:

岩! :em11:

咁都o岩o既 :em11:

Re: 其實有少少野想講

[quote:117a4ccaaa="hales"]其實我都知暢所欲言好重要......... :em12:
嗯....我唔係話要管呢樣管果樣呢
不過其實我覺得 有時吹水真係要適可而止
主要呢 係本來個topic係好正經既topic 但係後來就會慢慢
離哂題囉.....

我都明白大家可以輕輕鬆鬆咁講講o下就會講左去第度呢
不過如果一個新人 join左入黎呢個forum 如果個新人
唔知 睇到o的文篇篇都離哂題咁就唔係咁好呢

即係如果新成員睇十篇有8個followup都唔係講緊本來正正經經果個topic既野呢
對於新成員來講好易令佢覺得呢個forum既文有欠質素呢.

希望大家明白~~得罪哂得罪哂~ :em14:  :em14:  :em14:  :em14:[/quote]

講得好...  因為依個原因... 我已經覺得冇需要再係度post任何野...  我對個forum好失望...  個forum有似變左...  十之八九既topic最後都變左d吹水野...  根本冇可能搵到有用既野...  同一個問題...  不斷有人重複建立新topic...  原因就係大家根本唔理個topic... 亂七八糟...

:em02:   byebye.

我估係入伙前 我唔會再上這個site...

I'm really so sorry about that........... :em06:  :em06:

明白! 收到!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

其實呢個 forum 都係初開始階段 方向 內容 及格式等都有待改進 我相信好快會更加完美~
"吹水問題"雖然係影響到我地了解真正要討論o既話題 但細心想 幾十個原本不相識的人 突然間走埋一齊 固然興奮 亦因為大家不相識所以會用多o左時間o黎了解對方(即係吹水多o左) 我諗要解決呢個問題 可唔可以o係 forum主頁入面分一個正經討論o既一頁 內裡話題都要到題為重 等一些想關心 rc 重要事項的業主可以不需要浪費時間去看其他吹水 post
見過鬼就唔怕黑啦~

我同bunnudsaga discuss一下 再睇睇有冇計