藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

唔想要恒昌間房櫃 [複製鏈接]

Re: 有關恆記傢俬.......

[quote:dbe3d44edf="jimmykoko"][quote:dbe3d44edf="Kit & Carol"]

各位有買恆記傢俬業主注意:

小弟裝左間房大櫃...shirt...用料差到爆炸..搖來搖去
    還有內外只係紙皮不是纖維板...庶渣板...真的紙皮..
    未放電視都以經...何況放一部電視..plasma..大舊電視都死得!!!
    唉....好彩比左一半錢.現決定其他所有貨不要..從新用磚做過間房!!

真的大家一天一天等下去........................ :em10:  :em13:[/quote]

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
兄弟: 我都比左一半銀給恆昌. 跟你一樣決定鐽訂. 從新用磚做過間房. 餘數用來買傢俬.[/quote]

===============================================
兩位兄弟: 我和未來太太都決定唔要恆昌個o的野喇 因為個間格改了 兩個大衣
櫃都不能要了 只要回一些散件 如餐枱等.... 當然怎樣都不會refund囉...
我沒有你們好彩了.... 已俾了全數.....  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:

你地都鐽訂...........你地就好啦!!我淨係想唔要個櫃都唔得 :cry:

Crystal 我記得你話星期日去恒昌講唔要個櫃喎!!進展如何??

Tomato

我地決定唔要個櫃 但還是未和恒昌講 講真 我地諗住佢地唔會換返其他野比我地架喇.... 因為我地真係唔想裝左個櫃才後悔 一次過起過牆和買個個靚櫃還好 起碼是自己真係鐘意既 我地連手執漏都唔等喇 只叫執廚房和toilet 纙 等佢地做? 九月都搬唔到入去住呀 屋入面只欠牆身問題 如空心牆等 我情願叫裝修朋友幫我搞埋 反正要批灰麻....
藍澄藍澄我愛你

[quote:a787af4510="Crystal"]Tomato

我地決定唔要個櫃 但還是未和恒昌講 講真 我地諗住佢地唔會換返其他野比我地架喇.... 因為我地真係唔想裝左個櫃才後悔 一次過起過牆和買個個靚櫃還好 起碼是自己真係鐘意既 我地連手執漏都唔等喇 只叫執廚房和toilet 纙 等佢地做? 九月都搬唔到入去住呀 屋入面只欠牆身問題 如空心牆等 我情願叫裝修朋友幫我搞埋 反正要批灰麻....[/quote]

我都好似你禁諗 諗住起過牆幅 買個靚櫃  
但係我老公成日話用住先啦 過多兩年先拆櫃起牆 唉!到時又要搬開d野起呀???
定0係張床前面一堆泥水呢???所以我覺得一係唔做 一做就要趁早..........可惜我爭取唔到!!希望你快d搞掂 買個靚櫃開開心心!!

Tomato

之前我老公都係好似你老公咁諗架 但我老公發覺越來越唔對路 所以就下定決心一次過做纙 費事夜長夢多呀 最多使多些錢.... 過多兩年才搞 仲煩 未又係要使錢.... (其實我地之前都有諗過起牆 但因為唔想浪費個櫃 想想下又諗住用住先 但見近來恒昌既好事一浪接一浪 我地都頂佢唔順 所以在一 兩個星期前決定唔要個櫃 起過個牆咋).
藍澄藍澄我愛你

補充一句 其實如果好彩0既話 個恒昌櫃都ok! 我都幾欣賞佢櫃後面
頂部整左個格 可以要來放書 唔錯!!

我對個櫃禁抗拒 因為自細屋企都用到頂組合櫃 用耐左就甩皮甩骨 成個都唔要得 仲要成間屋變得好焗促 所以我話過比自己聽 我第日有自己間屋 一定唔要組合櫃 一定要買個矮櫃 ..........童年陰影呀!!!

加上我屋企都係用木板間房 所以唔想lor :cry:我初頭以為起磚牆要萬幾蚊0架 所以無要lor!!!!

所以我會買個有d design 但又簡單既櫃 ^_^
藍澄藍澄我愛你

[quote:6989f413a3="Crystal"]Tomato

之前我老公都係好似你老公咁諗架 但我老公發覺越來越唔對路 所以就下定決心一次過做纙 費事夜長夢多呀 最多使多些錢.... 過多兩年才搞 仲煩 未又係要使錢.... (其實我地之前都有諗過起牆 但因為唔想浪費個櫃 想想下又諗住用住先 但見近來恒昌既好事一浪接一浪 我地都頂佢唔順 所以在一 兩個星期前決定唔要個櫃 起過個牆咋).[/quote]

而家真係好唔想恒昌送個櫃來..........不過其他傢俬要番0架 :roll: !

其他傢俬一定要 唔可以益佢架  :twisted:
藍澄藍澄我愛你