藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: KCs
打印 上一主題 下一主題

有冇人會換廁所門 [複製鏈接]

[quote:d490f67840="Alvin & Janis"][quote:d490f67840="eric_818"][quote:d490f67840="Alvin & Janis"]我們諗住自行用板封左下面
上面就由佢 因為我們怕抖唔到氣[/quote]

會唔會封上面好過封下面
因為上面唔封個人高D都望到入去... ... :!:[/quote]

因為上面會比門面外的 "拉布" (類似屏風 但只有半塊)半遮半掩
我們估都 ok 因為目前乃構想中
下面驚半夜方便時望到 "人" 腳 所以怕怕 要封  :em07:  :em07:[/quote]

見到人腳? :em07:
i see  :em18: ?

我會改玻璃趟門大約$1000元左右!

咁平?
但有冇抖氣位?冇就唔得la我地個抽氣扇好'雞'架。

如果$1000我都有興趣喎! 可唔可以介紹下?

但玻璃會唔會睇到人影? 咁咪好......
耶和華所賜的福,使人富足,並不加上憂慮。

[quote:c6655a0ce0="Alvin & Janis"]我們諗住自行用板封左下面
上面就由佢 因為我們怕抖唔到氣[/quote]

加板的話 可以不用緊貼門 :  :em16: 可以在左右2旁加上小片木方(上釘/螺絲位置) 再釘板就可以上下左右都有空隙.
Don\'t worry be happy!! ^_^

氣位改做斜 得唔得?  容唔容易?

[quote:998fbc60c3="manhk167"]氣位改做斜 得唔得?  容唔容易?[/quote]
Almost impossible the gap is cut directly from the door. If you want to re-direct them(= 木條) you have to cut them too. But you have to think : how to fix them(= 木條) to the door??
So buy a new door or add 2 boards in the back may be solutions.
Don\'t worry be happy!! ^_^