藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

將心比己 [複製鏈接]

[quote:2c0267fb1d="Jeffrey & Shirley"]
我覺得佢地做野好多籍口,而且吾跟佢意思就吾得。所以要忍耐,所有問題要出聲,到四個星期後,睇佢地點惡。並且要佢地因遲收到樓而賠償。[/quote]

已經到第七個星期喇 :roll:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我有另一個同大家有d不同的經驗 : (首先請不要見怪) :em14:
我4月中入defect form 4月下旬已經執好70~80% kitchen and toilet 地磚 又肯換but 廳 d 地磚補白英泥 - 有補等於無補 上次黑雨當天回單位一看 - 奇怪啊!!  :?:

:?: :?: :?: 全屋好像被人打掃過一樣 垃圾/英泥灰全沒了!? :?: :?: :?: :?:

後來約5月中 除了要等貨運的配件之外(eg. kitchen mirror) 99% ok 了.
可能由於我把大部份工序(eg. 牆身平整)留給自己裝修師父做(好處是不用等&擔心手勢好不好 :em11: ) 所以又有d出奇??  :?:

基本上我當時有衡量過"博唔博"叫人去做執漏 如果我輸唔起 (eg. 我有面窗有氣泡在內 但由於怕日後換窗防漏手工差 最後放棄不換窗) 索性放棄. 最緊要是安全第1 美觀可以其次 :em16:  有些地方如果打算放櫃/放床看不見的話又有什麼關係??
當然啦 已經毀爛的就一定要換 :em20:  :em20: .  不過可以叫自己裝修師父做 由執漏俾料.

有同執漏的談過 可能因為each flat 太多items 要執漏 超出了他們的預算(eg. 料/人手).
不過未執之前d質數 :em20:  :em20:  :em20:   又真係可以比美"華懋".
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:4735ad771a="diedsee"][quote:4735ad771a="Jeffrey & Shirley"]
我覺得佢地做野好多籍口,而且吾跟佢意思就吾得。所以要忍耐,所有問題要出聲,到四個星期後,睇佢地點惡。並且要佢地因遲收到樓而賠償。[/quote]

已經到第七個星期喇 :roll:[/quote]

:arrow: 有無搵 Gary Lam 幫手呀!佢o既手下做事好奇怪傢 :?: 總之向 Gary Lam 講下,等佢備案。

點可以搵到佢呀教下我

[quote:083b83aef4="dick&queenie"]我想到條絕世好橋~~ :wink:
拿,D裝修佬係男人丫, :evil:
有冇邊位靚女,可以施展美人計 ops: ....o恕U班裝修佬。  

唔~~你睇,我成身興合合,好熱呀~~~部冷氣都唔涼既~~~
拿!唔信你枝野仆下我  :?:
塊地,你睇~~幾多空心磚。 :em12:
唔~~好衰架~~攪左咁奈都未完事
快D啦,都濕哂啦 :em09: ~~~個所仲漏水。

以上純粹攪笑,不要心邪~~
見大家咁不高興,攪下氣氛"隉耤箤r
:em12:[/quote]

唔好咁cheap 啦
當成咸濕小說咁寫 教壞細路仔呀  :em16: