藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2933|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

明日之後... [複製鏈接]

今日打左成日電話... 終於打得通...知後同某收樓職員講 點知條友連應酬我都費事.... 二話不說就同我講話 負責第3 座果位同事6 點前會覆我...等呀等...等到六點正我都心知不妙...一打去...準時收工...(佢份工又幾好做喎...請唔請我呀..)

又一日....一日之後又一日... d defects 3 個星期原封不動咁...唔通真係要封封利是攝係門口先肯郁??

我見到你地話星期六搞掂可以入去住...真係心都 up 埋...

請問有冇街坊可以提供第 3 座負責執漏果位職員的 contact no呢?

明日之後....都係同今日一樣...

你打去31651500 找林生他最大會覆電話 ( 若不用開會)
Everything will be OK tomorrow

邊度打得通呀

Re: 明日之後...

[quote:15e0cad5a9="Emil and Jeff"]今日打左成日電話... 終於打得通...知後同某收樓職員講 點知條友連應酬我都費事.... 二話不說就同我講話 負責第3 座果位同事6 點前會覆我...等呀等...等到六點正我都心知不妙...一打去...準時收工...(佢份工又幾好做喎...請唔請我呀..)

又一日....一日之後又一日... d defects 3 個星期原封不動咁...唔通真係要封封利是攝係門口先肯郁??

我見到你地話星期六搞掂可以入去住...真係心都 up 埋...

請問有冇街坊可以提供第 3 座負責執漏果位職員的 contact no呢?

明日之後....都係同今日一樣...[/quote]

同您個case一樣 我已經一日「君」3個電話去 其中有一次仲已經話要揾Gary Lam 但係都冇用. :em06:

睇o黎攝封利事o係門口係唯一辦法. :shock:

我18/5 打去管理處所執漏31651280 共打三次每次都叫的留address tel有關staff will call back 等一下又等一下愈等愈火煲 於是寫封信fax去等佢快d覆
在下午四時終於回覆但我問佢的問題仍然答唔到? 應承當天6時前再回覆答案當然無左影啦.........直至星期四(20/5)call佢地5次當然又係留message啦甘攪真係細胞都死左幾百個.....終於在晚上十時才回覆.....
為左rc我已經好煩啦但我一定會堅持到底直到所以執漏完成為止

我好好彩 次次打 31651280 都搵到人架喎 雖然佢地都係次次都叫我報左 defect 先........

你地不如試下去下 L1 L2 撞下 d 師傅 又或者直接去六座地下個報執漏中心迫佢地幫你手啦~

我都係block 3 我都曾經打過好多次電話比佢地 結果都係留低電話就算 一次都冇覆我 今天我請假新自上去 那位林先生終於捉左PaulY 判頭 我地當面在單位講一次所有defects PaulY承諾星期一同我再舖廁所磚. 大家可以新自上office試下 不過我今日都等左佢地2個鐘頭 :cry:

總括來說執漏進度最差係第三座.... 第三座各forman及執漏大哥... 快d出來俾我地丙....
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

我d磚整咗衰過未整之前而且d磚根本好易花
Everything will be OK tomorrow

You may also try to find Mr. Ho from the management office.  

He is so responsible for handling the defect problem.  :em11:

I approched him on Thursday (yesterday) lunch time he told me they need to followup and will reply me at night ...At that time I think he was just talking.

In fact he replied me the progress (although the answer is "cant get the answer from PaulY yet" ) on 8pm that day. He promise to give me an answer on Friday.

He really phoned me again tonight (friday)!!
And he replied me that the worked was completed... Although I think I need further followup on the issue but he is really helpful and responsible.
  :em11: