藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Sweetcouple
打印 上一主題 下一主題

點曬衫呀? [複製鏈接]

所以我honey成日話,買樓最好有露台,咁咪大把地方比我地曬衫囉!!! :em17:

果d'通'有平有貴我在實惠千色店永安都見過由$150-$500不等。我果條'通'是好'實淨'但不太美觀的是好普通的一條銀色通我叫裝修師傅幫我買的我都唔知幾多$?
原本有consider過有一種可以拆下來的通但問過裝修師傅佢話好睇但唔實淨好易跌下來so都係choose了最老土的一款。

咁你加呢條通加左幾多錢?
我有個朋友都係加左一支可以申縮0既通
原本諗住唔用0個陣就攞落黎
但係佢話入伙之後 條通都未攞過落黎 hehe..... :mrgreen:
所以我都好同意你0既講法
整條實凈d0既

係ar係ar
我都要鑽牆加quote:28d350e54a="cliff"]"cliff"][quote:28d350e54a="草龍"][quote:28d350e54a="cliff"]我係實X找到一些窗mount. 不需要鑽牆. 只係mount上窗再加幾條通就可以曬衫.[/quote]

o個d窗mount不是一定需要兩邊的窗都可以開ma?
我沒有wor :?:[/quote]

細房的窗兩邊都可以開的. 我和SM一樣 細房係西斜的. Hehe. 草龍你係唔係大單位嗎 ?? 我估最容易的方法會係鑽牆加通 ... 我朋友o係昇月都有加左條曬衫通 不過條通就好粗的 成木條形. 襯落牆身和窗簾都幾好睇 ...[/quote]

咁你加呢條通加左幾多錢?
我有個朋友都係加左一支可以申縮0既通
原本諗住唔用0個陣就落黎
但係佢話入伙之後 條通都未過落黎 hehe.....  
所以我都好同意你0既講法
整條實凈d0既

我就係d咁lazy的人我諗我都係唔會拆下來。

我買左一個座地晾衣袈 可直掛又可平掛冷衫.  用時放在窗台. 唔用時 收在衣櫃內或sofa 後. 幾好ga. Around $140.

我都諗住買呢種呀...........

可以拉鋼線: 鑲在兩面牆上 用時拉出勾撘住 用夾子夾衣服 閒時收起.

[quote:da44615b16="CJ"]可以拉鋼線: 鑲在兩面牆上 用時拉出勾撘住 用夾子夾衣服 閒時收起.[/quote]

:em11: good idea!!  just like most hotels do. 趁晒 rc    
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

請問向邊度有得買到d"鋼線"?