藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5845|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

點曬衫呀? [複製鏈接]

唔知各位賢妻良母,有冇為日後點曬衫而煩惱呢?因為ne個問題不嬲都好困擾我,我真係唔想日日將d衫掛哂响屋入面,”對”住隻眼,請問你地又冇計呢? ops:  ops:

一定要掛在屋內WOR我會掛在書房的窗台上面我已叫裝修師傅幫我整了一條'通'。

好提議喎 唔知條通貴唔貴呢?
另外會唔會唔夠空氣流通呢?

[quote:05d786627c="45B"]一定要掛在屋內WOR我會掛在書房的窗台上面我已叫裝修師傅幫我整了一條'通'。[/quote]

請問你條通係邊到買架?靚唔靚?

我都會整條通係書房然後用捲簾係出面(姐)醜tim

我係實X找到一些窗mount. 不需要鑽牆. 只係mount上窗再加幾條通就可以曬衫.
大眼

我都係起細房窗台整條通~ 我屋企細房係西斜 愛離晒衫真係一流~~~ 嘰嘰嘰... :em17:

D通應該一百幾十搞得掂喇! 可以自己裝 用"拉爆羅絲"比較夠力 幾蚊一粒.

[quote:07f2a48542="cliff"]我係實X找到一些窗mount. 不需要鑽牆. 只係mount上窗再加幾條通就可以曬衫.[/quote]

o個d窗mount不是一定需要兩邊的窗都可以開ma?
我沒有wor :?:

[quote:ef242d0ac8="草龍"][quote:ef242d0ac8="cliff"]我係實X找到一些窗mount. 不需要鑽牆. 只係mount上窗再加幾條通就可以曬衫.[/quote]

o個d窗mount不是一定需要兩邊的窗都可以開ma?
我沒有wor :?:[/quote]

細房的窗兩邊都可以開的. 我和SM一樣 細房係西斜的. Hehe. 草龍你係唔係大單位嗎 ?? 我估最容易的方法會係鑽牆加通 ... 我朋友o係昇月都有加左條曬衫通 不過條通就好粗的 成木條形. 襯落牆身和窗簾都幾好睇 ...
大眼

其實我開頭都打算用實惠果隻 但係又驚掛多兩條牛仔褲唔夠力(因為個架始終都係膠) 又驚個窗邊長時間"mount"住會變形 又驚打風落雨唔開得窗掛唔倒個架上去....又驚...又驚...又驚之下 都係一了百了一次過大工程小小鑽條通吧~!