藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Stephen@RC
打印 上一主題 下一主題

我度大門比人界花左 [複製鏈接]

度門比人界花左 好難自己 repair 喎
叫管理處派人黎整好 d 喎
如果再有同類事件 我諗真係要報警
收阻嚇作用都好呀..

[quote:a8142f2f52="Alvin & Janis"]度門比人界花左 好難自己 repair 喎
叫管理處派人黎整好 d 喎
如果再有同類事件 我諗真係要報警
收阻嚇作用都好呀..[/quote]

今次都係要叫佢地repair since the door is also 鬆鬆地...

唔好做縮頭烏龜,錯嘅唔係你,一定要據理力爭,人善人欺天不欺,你忍佢/怕咗佢一次就會有第二次第三次,我投訢得多,宜家管理處都怕咗我,我睇唔到D defects 都會自動幫我做。

要佢成隻門換囉!!

聽日我會打去佢地office la .
多謝各位意見.

you're welcome

我想講....
上次我見到有間屋門口既notice比風吹甩咗...所以未必關工人事
而我上次亦見到工人係冇埋張notice...一樣著鞋踩我個木地板 :8
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:54ecd46bda="diedsee"]我想講....
上次我見到有間屋門口既notice比風吹甩咗...所以未必關工人事
而我上次亦見到工人係冇埋張notice...一樣著鞋踩我個木地板 :8[/quote]

我都預左佢地唔除鞋. 但係都唔使gei花我度門呀...

雖然我唔知花既程度係點 但我想講 其實真係未必特登ge 係佢地唔小心 我都見過幾次 有D工人兩手拎住D工具 又要開門度門又鬼死咁重 要用身借力推開令到佢拎住果D工具好容易整花度門lor!

花得利害就梗係堅持要換啦 不過唔駛下下小事化大又話人地蓄意破壞又要報警又要點咁lor!

平心靜氣D啦各位!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

agree 我都發生過同樣情況 :wink:  :wink: