藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5089|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

我度大門比人界花左 [複製鏈接]

今晚走去睇屋 點知睇到大門比人界花左.
really angry  :evil:

點樣界花法呢?
依你自己觀察 係無心定係畜意呢?

ai . 我 suspect they are 故意.
may be the notice to ask them to take off shoes and make them unhappy .
The notice throught away by someone now .

投訴囉 如果係明顯故意刮花的 一定要據理力爭..........

yes i will .

攞走張notice. 唔係o的大佬又手痕 ...

[quote:f8b9de9596="YY & KC"]投訴囉 如果係明顯故意刮花的 一定要據理力爭..........[/quote]

但係我地在明.........人地在暗...........好難追究..............大事化少吧.......

[quote:4c6dc16564="Teresa&Fai"][quote:4c6dc16564="YY & KC"]投訴囉 如果係明顯故意刮花的 一定要據理力爭..........[/quote]

但係我地在明.........人地在暗...........好難追究..............大事化少吧.......[/quote]

yes . it's true . so i will just ask them to repair ...

你仲記唔記得 "我是誰" 既case呢? 佢都係同管理處投訴先至有得幫佢整番度門咋.
唉 其實你估我唔明白 我地在明咩 但係如果怕左佢地 就要自己蝕底了 香港仍然係法治之區 你又唔係去大吵大鬧 只係認真交代事件既真相 並表明如果管理處座視不理 就會報警處理. 我相信管理處都想settle左件事 等管理處俾d壓力判頭果邊 始終攪大左件事 管理處都煩啦 right?

[quote:9790a61621="YY & KC"]你仲記唔記得 "我是誰" 既case呢? 佢都係同管理處投訴先至有得幫佢整番度門咋.
唉 其實你估我唔明白 我地在明咩 但係如果怕左佢地 就要自己蝕底了 香港仍然係法治之區 你又唔係去大吵大鬧 只係認真交代事件既真相 並表明如果管理處座視不理 就會報警處理. 我相信管理處都想settle左件事 等管理處俾d壓力判頭果邊 始終攪大左件事 管理處都煩啦 right?[/quote]

係呀 大家都係講道理...
其實有冇人知點repair nei . 如果可以真係想自已repair ...

度門比人界花左 好難自己 repair 喎
叫管理處派人黎整好 d 喎
如果再有同類事件 我諗真係要報警
收阻嚇作用都好呀..