藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 匿名
打印 上一主題 下一主題

恒昌傢俬送貨情況 [複製鏈接]

[quote:3502a27226="VIC&CORA"][quote:3502a27226="chris"][quote:3502a27226="SM"]我4月30號交鎖匙要求幫我做好個間房櫃先 傢俬唔落住 佢地話6號左右會有櫃到 結果我就同裝修師父夾 叫佢地開工剷牆先(因為我貼牆紙) 跟住等個間房櫃一裝好就開始裝修 所以我亦都去管理處收返條執漏鎖匙 打算裝修好再約執漏師父上去執埋D未執漏完o既野 結果6號無我份 恒昌話8號 結果又無我份 再等11 12號....結果經我奪命追魂call之後話我隻櫃15號星期六到 但結果到15號果日同我講 話我隻間房櫃臨上車之前發覺有問題 要整番好先可以送落離比我 同我講要遲一個禮拜六即係22號先至到.  

結果執漏工程停左 裝修工程停左 亦不能如期入伙 所有野比佢地扇到我棟左起度 半年前已經訂好的傢俬 何解要我一等再等? 簡直係一塌胡塗o既傢俬公司!

總之最後大限係22號 若然恒昌再食言的話 我會發癲同佢地死過!!!  :em13:[/quote]

你一講起我真係火都o黎埋 :evil:
恆昌o的人都唔知點做o野 乜唔係跟交匙先後去送貨咪 :em10:
我 22/4 交匙 又話先做間房櫃 上個星期又話呢個禮拜有呢個禮拜又話要下個星期
日復一日 週復一週 我今日再追問 唔問由是河 一問就把幾火 :em13:  :em13:
佢地竟然話安排o左係6/6 送櫃 :em20:
有冇搞錯 :em03: 4月交匙 6月送貨 不如出年先送 :twisted:[/quote]

我今日先落完垣昌 真係好過份 我23/4交匙比佢地 到5月頭我問佢地個間牆櫃幾時到 個男人就話未運落香港 又話冇位擺貨諸如此類 我就話我31/5号搬入去
其他我唔急淨係幫我整好個間牆櫃先 你地都知條電視天線位擺係個天花位(FLAT A) 我仲加咗$1500俾佢地拉番個電視天線位落個間牆櫃度 搬到入去乜都冇起碼都有電視睇先呀 佢地就滿口應承話點都係我搬入去前裝好 好啦~~都5月中再入去睇 淨喺裝咗3盞燈 2張床褥及一啲寫住其他單位嘅傢俬 我又再落去問佢地 佢地就話我搬入去前一定冇問題哈~到今日我入去一睇乜都冇變 我忍住度氣再問 我話今日27号點解都未整 你知佢地講乜------個間牆櫃係大陸仲整緊起碼18/6先落得嚟 :em13:  :em13: 有冇攪錯 :twisted: 講嘢一啲都唔負責任 咁樣做嘢法------------唉! 好後悔JOIN呢個PACKAGE! :em06:[/quote]

真係好過份~ 唔可以再忍 :evil:
你可以將依個情況同太陽報投訴部鍾小姐講(tel: 2266-3322) 鍾小姐好認真處理我個case 真係唔洗同恒昌客氣!! 成班pk前言不對後語!!! 何來應驗當初在華人行所推銷時講的省時方便!!!!??? 誰來賠償我地白白交多個月租金同管理費??? 我發覺恒昌都係用拖字決依蕉 話送話送 結果一個月後先話我隻間房櫃未做好!!! 人地第二座某業主 從來都無話要傢俬 更加無交過鎖匙 恒昌竟然送晒人地全屋傢俬落離! 我地依D交左鎖匙成個月 只要一隻間房櫃姐.....佢地就一次又一次誤導交貨日期 搞到人地失晒預算  :evil:

I need to move out my flat that rent in shatin as the owner have sold out the apartment.

咁你就大獲D.. :shock:
跟本恒昌講o既日期可信程度極之底 好彩o既街坊就好好彩 唔好彩...就真係好唔好彩.
就算日日追 佢都係日日拖 以為佢真係幫我跟緊咩~? 跟本追到自己氣羅氣喘 佢地有佢地話知你 耍左你先算~
既然反正唔可以預期得到我地o既傢俬 就用依段咁得閒o既時間搵各傳媒....消委...煩吓佢...

[quote:4f58a1ac5d="VIC&CORA"]唔該哂SM :em21:  但係而家仲要同佢地玩埋嗰個''60日期''呀碼 佢地實撻''60日期''免死金牌出嚟 鬼叫寫咗喺度 我忍忍忍 到咗嗰60日期 我先至XYZ佢上天花板 :em13:  :em13:  好快到啫! 加上我都搬咗入去咯 我日日落去催佢 之前就話無咁得閒吓吓入去 都唔知點解要咁受氣嘅 真係比佢攪到失哂預算 雞毛鴨血 :em06:[/quote]

唔洗客氣~

其實而家恒昌送唔送傢俬離 我都會去傳媒搞搞佢 我要challenge佢地o既誠信 多次誤導交貨日期好大問題 跟本而家恒昌答我個解釋同佢地答太陽&黃埔地產係三個版本 恒昌見人就耍! 送傢俬事件同誠信係兩件事 唔好咁輕易放過佢!!  :evil:  
真羨慕你地咁快可以搬入去 而家我屋企剷晒牆又未有間房櫃所以未裝修得 而家八角咁亂 旭都無旭過 原先我係plan左係今日般屋入伙...:em06:

[quote:8eb88d21ff="candy-cheung"] 我諗都快了......因我昨晚已收到大部份傢俬但還在裝修中 :em06: 已知會先要

間房櫃現在全屋都係一箱二箱頭都大.[/quote]

其實你可以唔接收其它傢俬住 佢地起L1有個倉擺貨.
就係依個原因 所以我越諗越唔對路 恒昌做野亂咁離!! 所以我已經收返條鎖匙 由我去控制個收貨日期好過屋企未裝修好無啦啦放幾件傢俬入離 最多專登入去開門比佢地 :em18:

我個間房櫃終~~~~於今日到左 話聽日安裝.
足足追左一個月.....真係自覺身心疲累....:em06:

[quote:fb97d256cc="atrick & Cherry"][quote:fb97d256cc="SM"]我個間房櫃終~~~~於今日到左 話聽日安裝.
足足追左一個月.....真係自覺身心疲累....:em06:[/quote]

好羨慕呀!! 唔知幾時到我尼!![/quote]

其實唔知係咪咁巧合? 我搵完傳媒同黃埔地產 過左兩日就送離 太陽話恒昌派左個"陳生"出離做代表付責接待傳媒 陳生拍晒心口覆太陽話我個櫃29號會到 所以我相信佢知依獲唔衰得 所以必定要準時交貨 :em18: 依個間房櫃真係令我百感交雜....

不過今日裝左之後 屋企個空間感鈍時感覺細左兩個碼 :shock:

希望你地都盡快可以搞掂啦!

嘻嘻~  :em21: