藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 匿名
打印 上一主題 下一主題

恒昌傢俬送貨情況 [複製鏈接]

[quote:e870d9da11="Tomato"]我可唔可以book左時間先 但唔比條匙佢!
到所訂的送貨時間之前幾日先比條匙佢 唔知得唔得呢??[/quote]

''垣昌咪成日話啲業主唔肯交匙 RC又無多個倉俾佢地擺啲傢俬 又唔知啲業主幾時執漏完或装修完都唔知點樣安排究竟喺深圳落唔落櫃貨好 另外有啲業主通知咗落晒佢啲貨 到時又話未得住要hold住先於是就阻住個倉俾嗰啲而家想要貨但又未交匙嘅業主因為冇位擺傢俬之所以有好多業主話點解有啲寫住人地單位嘅貨係自己單位嘰?我咪喺其中一位咗囉''----------------以上呢啲就係我落去垣昌佢地同我嘅解釋 重話想快啲最好大家合作俾匙佢地先佢地至有位安排喺深圳落貨落嚟喎!、

講到好似我地錯..
我地比錢重要我地好似ai契弟禁ai佢地 :evil:

[quote:d34d3105b6="VIC&CORA"][quote:d34d3105b6="Tomato"]我可唔可以book左時間先 但唔比條匙佢!
到所訂的送貨時間之前幾日先比條匙佢 唔知得唔得呢??[/quote]

''垣昌咪成日話啲業主唔肯交匙 RC又無多個倉俾佢地擺啲傢俬 又唔知啲業主幾時執漏完或装修完都唔知點樣安排究竟喺深圳落唔落櫃貨好 另外有啲業主通知咗落晒佢啲貨 到時又話未得住要hold住先於是就阻住個倉俾嗰啲而家想要貨但又未交匙嘅業主因為冇位擺傢俬之所以有好多業主話點解有啲寫住人地單位嘅貨係自己單位嘰?我咪喺其中一位咗囉''----------------以上呢啲就係我落去垣昌佢地同我嘅解釋 重話想快啲最好大家合作俾匙佢地先佢地至有位安排喺深圳落貨落嚟喎!、[/quote]

我覺得係藉口lor............

我4月30號交鎖匙要求幫我做好個間房櫃先 傢俬唔落住 佢地話6號左右會有櫃到 結果我就同裝修師父夾 叫佢地開工剷牆先(因為我貼牆紙) 跟住等個間房櫃一裝好就開始裝修 所以我亦都去管理處收返條執漏鎖匙 打算裝修好再約執漏師父上去執埋D未執漏完o既野 結果6號無我份 恒昌話8號 結果又無我份 再等11 12號....結果經我奪命追魂call之後話我隻櫃15號星期六到 但結果到15號果日同我講 話我隻間房櫃臨上車之前發覺有問題 要整番好先可以送落離比我 同我講要遲一個禮拜六即係22號先至到.  

結果執漏工程停左 裝修工程停左 亦不能如期入伙 所有野比佢地扇到我棟左起度 半年前已經訂好的傢俬 何解要我一等再等? 簡直係一塌胡塗o既傢俬公司!

總之最後大限係22號 若然恒昌再食言的話 我會發癲同佢地死過!!!  :em13:

打去恆昌問個櫃. 佢地又老點話下星期全部出.
ai.. 咩公司哩嫁

我無join 到 但係我覺得佢地做野 (其實執漏個d management 一樣) 好唔organize 十個煲九個蓋咁係咁"com" 都"com"唔晒......

不過總有一日會等到快d 見到晒你地就好.... 8)

[quote:3a629a7c5a="SM"]我4月30號交鎖匙要求幫我做好個間房櫃先 傢俬唔落住 佢地話6號左右會有櫃到 結果我就同裝修師父夾 叫佢地開工剷牆先(因為我貼牆紙) 跟住等個間房櫃一裝好就開始裝修 所以我亦都去管理處收返條執漏鎖匙 打算裝修好再約執漏師父上去執埋D未執漏完o既野 結果6號無我份 恒昌話8號 結果又無我份 再等11 12號....結果經我奪命追魂call之後話我隻櫃15號星期六到 但結果到15號果日同我講 話我隻間房櫃臨上車之前發覺有問題 要整番好先可以送落離比我 同我講要遲一個禮拜六即係22號先至到.  

結果執漏工程停左 裝修工程停左 亦不能如期入伙 所有野比佢地扇到我棟左起度 半年前已經訂好的傢俬 何解要我一等再等? 簡直係一塌胡塗o既傢俬公司!

總之最後大限係22號 若然恒昌再食言的話 我會發癲同佢地死過!!!  :em13:[/quote]

你一講起我真係火都o黎埋 :evil:
恆昌o的人都唔知點做o野 乜唔係跟交匙先後去送貨咪 :em10:
我 22/4 交匙 又話先做間房櫃 上個星期又話呢個禮拜有呢個禮拜又話要下個星期
日復一日 週復一週 我今日再追問 唔問由是河 一問就把幾火 :em13:  :em13:
佢地竟然話安排o左係6/6 送櫃 :em20:
有冇搞錯 :em03: 4月交匙 6月送貨 不如出年先送 :twisted:

[quote:b252afdd34="chris"][quote:b252afdd34="SM"]我4月30號交鎖匙要求幫我做好個間房櫃先 傢俬唔落住 佢地話6號左右會有櫃到 結果我就同裝修師父夾 叫佢地開工剷牆先(因為我貼牆紙) 跟住等個間房櫃一裝好就開始裝修 所以我亦都去管理處收返條執漏鎖匙 打算裝修好再約執漏師父上去執埋D未執漏完o既野 結果6號無我份 恒昌話8號 結果又無我份 再等11 12號....結果經我奪命追魂call之後話我隻櫃15號星期六到 但結果到15號果日同我講 話我隻間房櫃臨上車之前發覺有問題 要整番好先可以送落離比我 同我講要遲一個禮拜六即係22號先至到.  

總之最後大限係22號 若然恒昌再食言的話 我會發癲同佢地死過!!!  :em13:[/quote]

恆昌o的人都唔知點做o野 乜唔係跟交匙先後去送貨咪 :em10:
我 22/4 交匙 又話先做間房櫃 上個星期又話呢個禮拜有呢個禮拜又話要下個星期
日復一日 週復一週 我今日再追問 唔問由是河 一問就把幾火 :em13:  :em13:
有冇搞錯 :em03: 4月交匙 6月送貨 不如出年先送 :twisted:[/quote]

too baaaaaaad~~~~~~ :em10:  :em10:

[quote:7c444f5f48="chris"][quote:7c444f5f48="SM"]我4月30號交鎖匙要求幫我做好個間房櫃先 傢俬唔落住 佢地話6號左右會有櫃到 結果我就同裝修師父夾 叫佢地開工剷牆先(因為我貼牆紙) 跟住等個間房櫃一裝好就開始裝修 所以我亦都去管理處收返條執漏鎖匙 打算裝修好再約執漏師父上去執埋D未執漏完o既野 結果6號無我份 恒昌話8號 結果又無我份 再等11 12號....結果經我奪命追魂call之後話我隻櫃15號星期六到 但結果到15號果日同我講 話我隻間房櫃臨上車之前發覺有問題 要整番好先可以送落離比我 同我講要遲一個禮拜六即係22號先至到.  

有冇搞錯 :em03: 4月交匙 6月送貨 不如出年先送 :twisted:[/quote]

鬼咩. 我今日打去佢地沙田總公司問因咩事so late.
佢地居然話佢地control唔到亦都唔知.
吹beer beer ...

[quote:1a91aa2e87="Stephen@RC"]

鬼咩. 我今日打去佢地沙田總公司問因咩事so late.
佢地居然話佢地control唔到亦都唔知.
吹beer beer ...[/quote]

control唔到? 如果要賠$$ 你估佢地con唔control得到丫o拿  :em05: