藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Strawberry
打印 上一主題 下一主題

窗簾 [複製鏈接]

咁大家傾向用邊種簾呢?我會選用卷簾。
====================================================== Home : http://www.samleung.net E-mail : saml@teacher.com ======================================================

我今日終於到T3 /45B做了窗簾2房1廳共$2580:
書房:羅馬簾 (包遮光布)+頭come
主人房:普通雙開簾+頭come+紗
廳:普通雙開簾+頭come+紗
本來package是$1380(送一頭come)
轉一做羅馬簾:+$300
加2個紗300x2=$600
加2個頭come200x2=$400
total2680講價後減$100=$2580
你地去邊度做做成點?分享一下好嗎?

[quote:f725b49b84="45B"]我今日終於到T3 /45B做了窗簾2房1廳共$2580:
書房:羅馬簾 (包遮光布)+頭come
主人房:普通雙開簾+頭come+紗
廳:普通雙開簾+頭come+紗
本來package是$1380(送一頭come)
轉一做羅馬簾:+$300
加2個紗300x2=$600
加2個頭come200x2=$400
total2680講價後減$100=$2580
你地去邊度做做成點?分享一下好嗎?[/quote]

我今日都到左T1/25F做窗簾一房一廳$1300
主人房:普通雙開簾+頭come
廳:做通落地簾
其實荃灣有間仲平不過貪方便

其實講真講料3間都不是很好很好的但我都係貪方便又貪平so找了這一間在土瓜灣有一間布藝shop我在那兒做sofa但佢做curtain就好貴要$7000-8000全屋但就用好high的料我為左要慳d就choose了一間平的。

我揀了花園街呀﹗廳用木百頁簾(跟窗框邊分3幅),睡房用淨色防污布,書房近窗用百摺簾,近廳加多一趟捲簾,全部盛惠$4000。

Dear 45B

你唔係已經在旺角買左窗簾咩?

[quote:3e38c333d6="Strawberry"]D款都OK 唔太差.  不個有好多間 你可以先行個圈但可能會搵唔返.......

價一定要講 佢一開價係$1100.  好辛苦先講到$600!!![/quote]

你真係好叻............ :em11:  :em11:

我最鬼憎就係講價........但有d人鐘意去講價..........講到心水價錢會好有成功感........但本人自問冇呢個本事...............一來要"抓"爛塊面.........二來唔知底價...........上面d人最鐘意獅子開大口...............開左個價之後又問你"你想幾多價呀?????""你有冇心買架??????"你回價又話唔得.......你想走佢又捉住你...........簡直係救命呀................ :em14:  :em14:  :em14:

Dear 45B

你唔係已經在旺角買左窗簾咩?

唔係呀我昨天才到T3買jar

我今日都T3買啦,呂生好人又好傾,而窗簾布款式又多。。所以揀到靚就決定買啦!全屋兩幅羅馬簾+一幅拉簾收費$2200,都好合理!! :

[quote:6d57a72896="Eric&Mandy"]我今日都T3買啦,呂生好人又好傾,而窗簾布款式又多。。所以揀到靚就決定買啦!全屋兩幅羅馬簾+一幅拉簾收費$2200,都好合理!! :[/quote]

有冇加come? 係咪普通布料?
因佢之前有比只貴0既布料我地睇