藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

幅牆油乜色??? [複製鏈接]

[quote:aefb4c3856="Sharan"][quote:aefb4c3856="Simon&Michelle"]可以去ici 個site睇下的顏色
http://chinese.ici.com.hk/HKCDLX/Dulux.jsp

其實的顏色都幾相近好難決定[/quote]

請問除了佢最基本的顏色之外,我重可以去那處找到其他顏色的色板呢? 我想要綠綠綠色呀![/quote]你可以上ici既wedsite 有一版可以俾你登記 取色版的. 免費架 仲有好多關於油漆既info寄俾你.

至於你唔想要基本色 你就要去旺角 有一間叫金彩的 佢地有ici溝色既色版 有成過千種架 不過想提你 好多時睇色版同油上牆既顏色係兩回事黎架........

請問邊條街呀?謝謝!
:em02:

我決定左用ICI SUPREME系列:
廳:香檳米色 (26109)
睡房:淺粉紅色 (27038)
書房:淺粉藍色 (21610)

我家已經完成油油la好靚呀比我想像中仲要好

Sharan

唔好意思 我唔記得清楚 果間叫 "金彩" 定係 "天彩" 在弼街口 你去到太子始創中心 對面有間麥當勞 側邊角位細細間既就係勒 (面向麥記既左手邊) 成間都係賣油既 你可以問佢借色版 不過唔可以拎走.

謝謝你!我打"金彩、漆油"係yahoo找到以下結果,應該係佢zN!

金彩漆油顏料
旺角廣東道1129 號 (與弼街交界)
電話 23915708 27877428
:em02:

[quote:2e7d149ee0="YY & KC"]Sharan

唔好意思 我唔記得清楚 果間叫 "金彩" 定係 "天彩" 在弼街口 你去到太子始創中心 對面有間麥當勞 側邊角位細細間既就係勒 (面向麥記既左手邊) 成間都係賣油既 你可以問佢借色版 不過唔可以拎走.[/quote]
我都係o係呢間舖買油~~~(電腦溝色)
位於豪華戲院側邊....

哎呀 FireFire

唔係果間呀 無錯 果間都係叫 "咩"彩 但我打過去ici問 佢地話唔推薦 弼街口果間quality好d 而且弼街果間仲平少少架.......

[quote:7430d64919="YY & KC"]哎呀 FireFire

唔係果間呀 無錯 果間都係叫 "咩"彩 但我打過去ici問 佢地話唔推薦 弼街口果間quality好d 而且弼街果間仲平少少架.......[/quote]
我都係打去ICI問AGENT...
佢就介紹呢間~~~可能我係要電腦溝色...所以有出入... :mrgreen:

下 奇勒 我都係電腦溝色喎........... :?: 點解會禁既........!!!

[quote:0cf3fd14f2="YY & KC"]下 奇勒 我都係電腦溝色喎........... :?: 點解會禁既........!!![/quote]
唔同AGENT介紹唔同商店.....有古惑......... :em05:
(我親自去20MINS就有啦)