藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: boyboy
打印 上一主題 下一主題

聽講鏡對爐頭是否對風水唔好?? [複製鏈接]

P女 寫到:

一來可以防狐狸精.........  

我而家就想買定d擺响度

痴多幾塊 有咁厚痴咁厚!!!  :em17: :em17:

[quote:1d58089dbe="lamlam"][quote:1d58089dbe="風水地師"][quote:1d58089dbe="Y&T"]For Flat A 爐 head at 3:00 position 要封 Mirror at 9:00 and 3:00 position? or also 12:00 position?[/quote]

你的廚房是所有廚房中設計最差的一種 此為水火相沖格 加上有鏡 已為極差的風水的廚房. 所以已經有同業說此廚房不宜使用.[/quote]

點解係最差既 :?:  Flat D and E 都好似係咁設計的.  我仲想問下有什麼影響呢? 健康? 夫婦不和? 學業…………….[/quote]

如我所說 "最差的一種" 不是唯一一個 Flat D and E都係咁差.

咁要點做ar?
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:b50cc05b70="diedsee"]咁要點做ar?[/quote]

拆掉 重新再做過 但要根據單位風水坐向選擇位置.

[quote:444b3b83a1="風水地師"][quote:444b3b83a1="diedsee"]咁要點做ar?[/quote]

拆掉 重新再做過 但要根據單位風水坐向選擇位置.[/quote]

咁好難wor.....錢作怪 :em06:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:b29df906f8="diedsee"][quote:b29df906f8="風水地師"][quote:b29df906f8="diedsee"]咁要點做ar?[/quote]

拆掉 重新再做過 但要根據單位風水坐向選擇位置.[/quote]

咁好難wor.....錢作怪 :em06:[/quote]

真係好難既,無野係完美.....,有多樣野要就,分分鐘成間屋拆晒,又或者要搬過第二間屋,如果間屋唔合你同你家人用既話

所以,最好都係實際D,要注意下相處之道,互相體諒,自然開開心心,唔好風水都會改到。

used those decoration fee for dinner仲開心.

[quote:4ff80ae88a="風水地師"][quote:4ff80ae88a="lamlam"][quote:4ff80ae88a="風水地師"][quote:4ff80ae88a="Y&T"]For Flat A 爐 head at 3:00 position 要封 Mirror at 9:00 and 3:00 position? or also 12:00 position?[/quote]

你的廚房是所有廚房中設計最差的一種 此為水火相沖格 加上有鏡 已為極差的風水的廚房. 所以已經有同業說此廚房不宜使用.[/quote]

點解係最差既 :?:  Flat D and E 都好似係咁設計的.  我仲想問下有什麼影響呢? 健康? 夫婦不和? 學業…………….[/quote]

如我所說 "最差的一種" 不是唯一一個 Flat D and E都係咁差.[/quote]

then how about flat B ??

我稔 flat B 同 flat G 一樣 都係封左中間個塊鏡就得架啦.

[quote:294f3207c4="FD"]所以,最好都係實際D,要注意下相處之道,互相體諒,自然開開心心,唔好風水都會改到。 [/quote]我都覺得係 如果不懂得相處之道,互相體諒 點整都係改變唔到.
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~