藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: boyboy
打印 上一主題 下一主題

聽講鏡對爐頭是否對風水唔好?? [複製鏈接]

:em11:

:em18:

其實只要封中間果塊鏡就得 近微波爐同埋近窗的鏡都唔使封.

哈哈 蘇師父只係話男主人易有外遇 無提過女主人喎......你係咪想......

其實呢個係原因 定藉口?...

風水上好似話 因女主人常在kitchen 有鏡照出對影 有如家有二妻云云...
所以如果平日係個死佬煮飯=家有二佬 女主人都有機架...

有外遇禁大件事:em03: 一定要封
間屋的女主人唔可以變左第二個 :em20:  :em20:

[quote:51c9300980="Tomato"]有外遇禁大件事:em03: 一定要封
間屋的女主人唔可以變左第二個 :em20:  :em20:[/quote]

Refinement: It is meaning there are TWO 女主人 but not another one... hehe

同我爭都唔得..........
一屋不能藏二妻 :em13:  :em13:

Just wonder as the extension of this theory if you are hiring a maid and she stays all the time in kitchen what will happen?

一屋不能藏二妻  

哈哈哈~ 好激動吓喎...

[quote:3a5692d49f="SM"]
一屋不能藏二妻  

哈哈哈~ 好激動吓喎...[/quote]

哈哈... 唔使咁! :em16:   得閒叫聲Honey :em21:  煲靚湯   阿二靚湯.... 煲得靚過佢就得啦!!!!! :em11: 包佢走唔出你5隻手指!!  :em17:  :em17:  :em19:
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

這是風水 不過亦有一點科學根據 因光和熱都會被鏡子所反射或折射 原本應該傳到牆壁上的光和熱被反射或折射到使用爐火者身上 搖晃的光和悶熱使到用爐者心情焦躁 容易對伴侶發脾氣 兩人關係唔好 自然容易有第三者. 所以廚房確實不應該見到鏡子 奉勸各位體諒太太辛勞 多一點關心 關係自然好.