藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3507|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

執漏 [複製鏈接]

我4月13日交Defect Form,其後我每個星期去兩次睇,5月1日見只係做左好少野,跟住無物進展,但卻清潔晒,已經即刻去交執漏form個office同佢地講,重講明要佢地執番d物,包括要換廚、廁d花左o既地磚,佢地話工程部休息,叩我留低電話幫我跟進,當然係石沈大海啦﹗ :twisted:
其後5月8日開會個日睇都係無進展,廚房漏水又交o左張defect form,諗住管業處開會幫我地反映d問題可以解決。
但交form4星期計應該係今日要交番間屋比我,但一d聲氣都無﹗今日忍唔住打電話去,佢地夠膽死同我講話工程部4月30日登記已執漏完成,咁這個幾星期唔知做物,又唔通知我﹗唔好唔記得我5月1日去過佢地office o架﹗亦講過話要佢地做番好d野﹗但佢地物都無做過﹗浪費晒d時間﹗1個星期唔計差餉,剩供樓同租樓都幾千銀﹗好激氣呀﹗ :twisted:  :twisted:  :twisted: 但係公司發唔到佢地難渣﹗所以寫出來分享下﹗大家街坊一定要去自己跟呀﹗唔係涉底係自己...... :cry:  :cry:  :cry:  :em08:  :em08:  :em08:

禁依家幫你跟番晒d漏左既items未呀?

可不可以聯名出律師信 定出期限交樓 否則進一步行動. 大家同意嗎?

[quote:8a5db6edba="YY & KC"]禁依家幫你跟番晒d漏左既items未呀?[/quote]

梗係未啦﹗剩係迫到佢地幫我約個工程監督星期六見面,當面講清楚佢咋﹗  :em13:  :em13:  :em13:

你唔寫封投訴信去投訴和黃??

[quote:d788f85ca2="boyboy"]你唔寫封投訴信去投訴和黃??[/quote]

想問下邊個業主寫左投訴信而有效﹖上星期六有位鄰居話寫左幾封投訴信都係當你唱歌咋﹗ :em18:

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?p=32487#32487

我上2 個星期已經見過判頭 到上個星期打去跟,個管理話幫我再叫個態度好d去望多次,於是星期日再去check下 都是一d都無改 再揾同一個管理員工跟進,今次加埋好似大粒d的及project eng 去話一個星期執應該無問題 (因只餘1星期),重請明, 若今個星期三上去都無料到, 決定行動升級,揾快週幫手!!都俾足時間,仁至義盡 :evil:
Everything will be OK tomorrow

我都定左個deadline 比佢地,16May 佢”實牙實齒”話會做足晒defect sheet裡既野 (查實我己經唔駛佢地搞地板同牆,變相都唔使佢地做4成野起碼)希望可以by 16 May 搞掂.
到時話你知最新消息.

我今日打左去蘋果日報24小時投訴熱線投訴收樓質素極差執漏完又出另一個執漏又唔比任何文件證明4星期內一定會完成所以執漏只是口頭承諾

由於本人只是上星期才交defect list所以蘋果職員建議本人如逾期仍未完成執漏可以再致電給他因為佢地影相方便跟進
我有建議佢地直接去我地個網站看清楚但佢話只會接受電話落案不會主動查明.

如有其他業主已過執漏期可以通知蘋果職員等佢地比壓力發展商.
Tel: 27860099 Mr Fung