藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: YY and KC
打印 上一主題 下一主題

已經過左執漏期... [複製鏈接]

我昨日上rc同我個座既執漏主管傾開計佢話公司決定左如果有單位開始做緊裝修既話佢地依家立即會唔同佢地做執漏因為為免執漏公司同裝修公司會引起爭眑加上依幾星期都成日發生依個問題所以咁多位街方要留意喇..........有咩整爛咗佢地兩方面都唔負責蝕底個個咪右係自己 :em16:

甘執漏前可唔可以做層保護地板的珍珠棉先唔想原本唯一好的地板比人弄崩及花因為沙石好容易入屋呀

[quote:f08f477e50="Raymond & Angel"]我昨日上rc同我個座既執漏主管傾開計佢話公司決定左如果有單位開始做緊裝修既話佢地依家立即會唔同佢地做執漏因為為免執漏公司同裝修公司會引起爭眑加上依幾星期都成日發生依個問題所以咁多位街方要留意喇..........有咩整爛咗佢地兩方面都唔負責蝕底個個咪右係自己 :em16:[/quote]

我地都有諗到呢個問題 所以係未執漏完之前 遲遲都唔敢做裝修
我上個星期六都搵左1座黃生上去我地間屋睇過 仲搵左十幾廿個defects出黎
佢仲話 上到黎好冇面 因為我地已經過晒一個月 佢仲好好人話下個星期會幫我地執完(扮好人........ :em13:  :em10: )
佢答應星期三打比我地講下d進度 但到最後都冇覆到
但我係兩個鐘之內打左三次"奪命追雲call"比管理處 佢最後都覆左我
原來佢地係呢四日之間 只幫我地較左個雪櫃腳
呢個樣分分鐘我地都識整啦........ :em10:  :em13:  :twisted:
所以我對佢地好不滿.... :em13:  :em10:  :em20:  :twisted:  :evil:
所以你信佢一成都死 講就講到天下無敵 做就無能為力

P女
請問你呢兩日有無去check呀? 黃生有無再同你跟進? 佢有咩講呀?
我好激氣呀 上星期六 明明話一個星期之內一定執妥 我日日打去追 日日話跟緊 今日打俾我 話其他就執好晒 但係地磚未安排到師傅 要遲d先做 牆身驚整花 最後先做 禁究竟佢呢個禮拜做過d咩???????? 其他做好晒 又係指邊d呢????????

[quote:024119fb9f="Raymond & Angel"]我昨日上rc同我個座既執漏主管傾開計佢話公司決定左如果有單位開始做緊裝修既話佢地依家立即會唔同佢地做執漏因為為免執漏公司同裝修公司會引起爭眑加上依幾星期都成日發生依個問題所以咁多位街方要留意喇..........有咩整爛佢地兩方面都唔負責蝕底個個咪右係自己 :em16:[/quote]

系呀芝前管你處都好特別表明里個問題 我亦表達左我好明白所以我都同佢地講響鵝庄修期間可以吾洗做執漏住等我庄修芝後再通知佢地先上里我度做返不過佢芝前都一味死撐話鵝庄修芝後佢地吾負責羅不過我就話又系你地慢慢里施鵝的你話晒佢羅不如你地幫我脾埋下個月管你費羅 芝後佢就話因為我間屋做庄修的地方與執漏的毛沖凸所以毛問題再等我通知呀 真系脾佢地玩謝呀 :em05:
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote:b0e43b74e9="YY & KC"]P女
請問你呢兩日有無去check呀? 黃生有無再同你跟進? 佢有咩講呀?
我好激氣呀 上星期六 明明話一個星期之內一定執妥 我日日打去追 日日話跟緊 今日打俾我 話其他就執好晒 但係地磚未安排到師傅 要遲d先做 牆身驚整花 最後先做 禁究竟佢呢個禮拜做過d咩???????? 其他做好晒 又係指邊d呢????????[/quote]

有呀 咪係四日只係幫我地較左隻雪櫃腳囉
好彩男朋友仔昨日放假
我叫佢全日係RC不斷打電話同叫人黎整野
佢地昨日幫我地整左幅空心牆同大門
希望今日會同我地整埋其他野啦
我為左呢個執漏感到好煩......... :em01:  

[quote:4ed3d787d7="女"][quote:4ed3d787d7="YY & KC"]P女
我好激氣呀 上星期六 明明話一個星期之內一定執妥 我日日打去追 日日話跟緊 今日打俾我 話其他就執好晒 但係地磚未安排到師傅 要遲d先做 牆身驚整花 最後先做 禁究竟佢呢個禮拜做過d咩???????? 其他做好晒 又係指邊d呢????????[/quote]

好彩男朋友仔昨日放假
我為左呢個執漏感到好煩......... :em01:  [/quote]

4月6日交FORM 今天是5月14日 要等到幾時.....

我係度諗緊一個大人做野係唔係樣樣野都要人踢先會去做,如果係我屋企隻狗都叻過佢地.
我見到佢地成都係螢光筆就炆,剩係識叫人highlight 前 highlight 後,上個月我有50樣野,一個禮拜後就highlight 30樣野,又唔做,跟住就又highlight 20樣野,又冇做,尋日去夠膽死話同我做到”應該七七八八”, 我咪問佢”你講就得架喇,我想睇下做到邊wor" 跟住就死狗咁頭dupdup話”咁既話要去工程部先比到detail 你”.

屌,咁你又話七七八八,p 佢個臭street 九up.

之後又係個招,大大支螢光筆叫我highlight......x#2@34>ls*

[quote:49df7a136d="女"][quote:49df7a136d="YY & KC"]P女

好彩男朋友仔昨日放假
我為左呢個執漏感到好煩......... :em01:  [/quote]

p女...你應該搵蔡生(大部份都佢管架)反而個個黃生我見都未見過 :?: 而你想整大門就搵呀豪啦....大門整半日就ok架啦至於地磚-師傅只得幾個整既時間好長(我就整左3日喇!)一座咁多單位要整所以呢唔好唔開心佢地一定會同你整架
同埋你仲差d咩未整呀???我4月22交form依家只係等d玻璃窗返貨其餘都整好晒喇....!

p女...你應該搵蔡生(大部份都佢管架)反而個個黃生我見都未見過 :?: 而你想整大門就搵呀豪啦....大門整半日就ok架啦至於地磚-師傅只得幾個整既時間好長(我就整左3日喇!)一座咁多單位要整所以呢唔好唔開心佢地一定會同你整架
同埋你仲差d咩未整呀???我4月22交form依家只係等d玻璃窗返貨其餘都整好晒喇....![/quote]

甘你以段時間咪吉左間屋又唔敢裝修齋等成個月
但好似未confirm是否6月中一定有windows送到?