藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8513|回復: 45
打印 上一主題 下一主題

已經過左執漏期... [複製鏈接]

hihi

大家好 好開心呀 終於登入到...我上星期六好想參加你地去開既會 但我無辦法同你地聯絡 下次丫...記住叫埋我地呀...

我就真係鬼禁激氣勒 因為我地單位已經過左四個星期 依然未執晒defect 同管理處講 不斷話幫我跟 個廚房同廁所地磚 由收樓時完好無缺 到食家真係花過菊花.......仲有其他的...唉 欲哭無淚 唔數了... :em01:  :em01:

仲有無鄰居 同我地一樣有禁既情況呢?

我個單位遞form個幾星期一D野都冇執過 :em13:  :em13:

Re: 已經過左執漏期...

仲有無鄰居 同我地一樣有禁既情況呢?[/quote]

我地都過左個幾月啦
你係第幾座呀?
我地上個星期六叫左1座0既執漏主管上黎睇過
佢話今個星期會完成執漏喎
聽住先啦

我地係第一座

咦! 你一座幾樓呀! 我都係一座0家!!!

[quote:72f8bb7b72="ble"]我個單位遞form個幾星期一D野都冇執過 :em13:  :em13:[/quote]

我開頭都係成個禮拜都唔幫我執
收form0個度d人話交form之後4-5日就會開工
所以無理由成個禮拜唔做野
你試0下打電話去 如果時間許可親自去一次 remind佢地!
我打左一次電話同親自落去問過 第日就有人上去做野lu!!!
進度雖然慢d 都好過無!!

成一個多月了 我的單位是第一批收樓 第一批完成DEFECT 但完全無做執漏
再入FORM 再等 再等 連裝修都未開始 自家只能短期租屋住 好慘 叫苦連天.

覆BB

我地46樓架 你呢?

YY & KC
我30樓0家

我有個朋友住月海X  佢話D 師傅執執到尾段. 可能會因為發展商無比錢. 拖糧而惡意破壞D 屋. 佢話佢家中的冷氣機概便被人打破了 要整台機換.
而佢對面間屋重慘. 比人整爛度大門.
我聽到之後都好驚呀.