藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Alvin and Janis
打印 上一主題 下一主題

噴花漆 & 地腳線 [複製鏈接]

我今日有問過朋友
佢地話13000 都好似貴左d
因為我們唔係大裝潢
只是油過d 油....

我做果間$11000 不過唔包整地腳線.
若果想平 可以考慮樓下果間優悠 $11800仲有9折包埋整地腳線同所有門 我見過手工都幾好 不過耐唔耐用就唔知喇~  

[quote:ec413b5b82="SM"]我做果間$11000 不過唔包整地腳線.
若果想平 可以考慮樓下果間優悠 $11800仲有9折包埋整地腳線同所有門 我見過手工都幾好 不過耐唔耐用就唔知喇~  [/quote]

我都覺得呢間手工都唔錯
所以我地除左油牆之外
仲加埋天花線 改雲石地腳線 換廚房門 加電制

[quote:d1697b300e="女"][quote:d1697b300e="SM"]我做果間$11000 不過唔包整地腳線.
若果想平 可以考慮樓下果間優悠 $11800仲有9折包埋整地腳線同所有門 我見過手工都幾好 不過耐唔耐用就唔知喇~  [/quote]

我都覺得呢間手工都唔錯
所以我地除左油牆之外
仲加埋天花線 改雲石地腳線 換廚房門 加電制[/quote]我參觀過佢地其中一個單位
見佢地副牆又真係整得幾滑溜
同埋D門同地腳線都執得幾靚

你地覺得唔做過地腳線(用番原本果d)會唔會好ugly?

" 摩天壁 " 係一隻美國牌子既花漆來  通常做呢 D花漆  除左要做左乳膠漆底之外  仲要師傅做好晒保護工序先至可以噴係面  效果正如其他網友所講  係好似冇接駁位既牆紙  問題係  一旦日後撞崩 / 花既話  就冇得可以好似乳膠漆咁部份位置去執  而係要 " 成蝠牆咁執 "  要諗清楚呀

噴花漆 & 地腳線

個 個 師 夫 都 話 要 鏟牆批灰但 我 覺 得 沒 有  須 要.因 為 新 樓 一 定會收水 .如果做噴花漆都唔須 要油ICI 做底色 因 為 噴花漆已 經 有 色 .價 錢 差 很 多 .我 知 道 淨 做 噴花漆$3500-$4000.00.  683呎 地腳線約 $2000-2500.00包 料 .

你地覺得唔做過地腳線(用番原本果d)會唔會好ugly?

其實原本果隻地腳線D手工都幾ugly 不過其實放左傢俬之後 地腳線都比D傢俬庶得七七八八 希望唔覺眼啦~

因原本地腳線係木造
我怕第時我拖地弄濕了會好難乾
同怕潮濕天氣會發霉
所以長遠黎計都係換左佢
因發現有問題至換就好麻煩

因想慳得就慳so我會叫裝修師傅幫我油下佢就算了。