藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: LW
打印 上一主題 下一主題

Han Cheong's 間房電視櫃 [複製鏈接]

[quote:3856f610ea="SM"][quote:3856f610ea="Tomato"][quote:3856f610ea="SM"]我屋企已經做起左果個 比起相中果個更實用
因為電視機下多了幾格 可放錄影機....DVD機....擴音機....如有需要大概可放六部咁多
最底部份又多了兩個櫃桶
而玻璃層架每邊有四層(比起相中多了一層)
可以足夠放晒我果五十幾支香水~!!  :em17:[/quote]

請問你電視機下面多出來的幾格 係你叫佢做 定係佢無端端加比你??
你0係灣仔定屯門揀0架??
唔該晒!! :mrgreen:[/quote]

我D傢俬全部都係起屯門揀0架!
我當日只係揀左唔係Plasma果款櫃 我揀傢俬的時候好多野都無問清楚 其實直到裝好個櫃為止 我一直都唔知我個櫃出離係咩野間格架 所以我諗隻櫃的設計應該係Standard的!:mrgreen:[/quote]

希望我個櫃都有0個幾格啦!! 如果無 都唔知點承受個大電視 :|

我今日又去鬧完人啦! 我都好唔想成人鬧人 好似做衰人咁~~

但我執漏到已經搞到我一頭煙,終於上星期比左封投訴信比佢地,第二日佢地即刻同我起哂D地板舖過。雖然依家仲有野未執完,但起碼佢地肯幫我換過地板。而且我都要讚下Ben Lee,我都好服佢,成日比人鬧,但佢D態度都真係幾好。

但係我可以預計到恒昌個度會仲煩,正如大家所講,佢地D態度實在太差差差差差差差差.....(一百個差都唔夠比佢地),我相信就算比投訴信都無用,大家有乜好意見?點先可以比到壓力佢地?

我次次去恒昌都見到有人投訴佢地,又見個兩個職員愛理不理,懶懶散散咁,答野又不知所謂,總之就係耍你!今日我問佢野,佢直程唔答我,好離譜!(我估佢係心裡面鬧緊我)

大家知唔知尾數係完成哂工程先比,定交匙時要比?
耶和華所賜的福,使人富足,並不加上憂慮。

don't pay them full payment unless everything is settled and OK.

我今日終於裝完間房櫃勒~交匙唔夠3個星期終於攪掂左
雖然有少少兒戲d手工同質料麻麻但係都可以用到幾年既
希望快d可以入伙啦 :em12:

[quote:0445fb97a7="ivantat816"]我今日終於裝完間房櫃勒~交匙唔夠3個星期終於攪掂左
希望快d可以入伙啦 :em12:[/quote]

放電視個位下面 係凌空??係個小櫃??

係凌空~無少櫃~係玻璃面頂(突出黎個度)但係我突出黎個度係好少~所以無問題

[quote:ac0f206c6d="ivantat816"]係凌空~無少櫃~係玻璃面頂(突出黎個度)但係我突出黎個度係好少~所以無問題[/quote]

真係個個設計都唔同喎!!

[quote:5029554e9e="ivantat816"]我今日終於裝完間房櫃勒~交匙唔夠3個星期終於攪掂左
希望快d可以入伙啦 :em12:[/quote]

Waited less than 3 weeks!!!  :em03:  You are so lucky!!  :em11:   I waited more than 3 weeks and Ms Ng told me that I have to wait for at least 2 more weeks!!  :em05:  Wholly shit!!!!!!! :em20:

我同恆昌入面一位職員都幾熟下~我咪走去同佢講可唔可以快少少整左個
櫃先呀!我趕住月尾入伙~之後三日後就做左個櫃比我~
唔知道關唔關事呢

[quote:a2d5b80f4c="Tomato"][quote:a2d5b80f4c="SM"][quote:a2d5b80f4c="Tomato"][quote:a2d5b80f4c="SM"]我屋企已經做起左果個 比起相中果個更實用
因為電視機下多了幾格 可放錄影機....DVD機....擴音機....如有需要大概可放六部咁多
最底部份又多了兩個櫃桶
而玻璃層架每邊有四層(比起相中多了一層)
可以足夠放晒我果五十幾支香水~!!  :em17:[/quote]

請問你電視機下面多出來的幾格 係你叫佢做 定係佢無端端加比你??
你0係灣仔定屯門揀0架??
唔該晒!! :mrgreen:[/quote]

我D傢俬全部都係起屯門揀0架!
我當日只係揀左唔係Plasma果款櫃 我揀傢俬的時候好多野都無問清楚 其實直到裝好個櫃為止 我一直都唔知我個櫃出離係咩野間格架 所以我諗隻櫃的設計應該係Standard的!:mrgreen:[/quote]

希望我個櫃都有0個幾格啦!! 如果無 都唔知點承受個大電視 :|[/quote]

我只係覺得個櫃格數夠多 比較實用
但係承唔承受得到個大電視機就.... :!:
好驚啊.... :em01: