藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

決定找消費者委員會 [複製鏈接]

DEAR JOSEPH THE TELEPHONE NO IS : 31651280

DICK
千祈唔好一時衝動 魯莽行事呀
呢個不單是你一個人嘅事
關係到整個RC
UP TODAY "我是誰”的建議是最可行的
我地應該團結起來,就是最大嘅力量!!!

dick&queenie你地好 奇實可以倒夠六十日的時候再追夠呀 好可能於較早期收樓的業主都到里個限期 我最怕投訴圓芝後佢地重玩大d炸
開心時大叫一聲.....Qoo.

支持....

To VIC&CORA
謝謝
我會嘗試去找相關人士去幫我

我讚成藉今次事件把大家團結起來咁樣大家日後先可以更容易為自己為rc 所有既居民爭取應有既福利 e.g
1.接駁交通
2.對外道路
3.會所及優閒設施
等 都係要靠大家共同努力去爭取
一箭定江山

其實做到咁大單野,收家的係我地自己.
你試想想,盈翠半島的用報紙插入石屎窗台內比一週刊登左.全世界都知.
你咁唔咁買盈翠半島呀.比我都買浩景灣先啦.
咁d人唔買盈翠半島,你話你做業主,第日想賣層樓出去,尺價可以叫幾多呀.

雖然,你可以話盈翠半島有市場,我地都可以.
但你要明我第Rambler Crest的質素有幾好,大家心中有數.

不如小丙管理處幾獲先啦.睇定d.我地會比群眾壓力佢.我相信佢唔會唔理.
唔好意氣用事啊.

你咁做即係想厄人!

樓宇整體問題係好有影響不過你買樓都唔只睇外表啦
個別單位係唔係好都係一個重要考慮因素.

浩景灣係以為冇問題咩短裝而倒塌的問題都曾經影響左一段時間.
不過都有好好的成交因為咩主要因為交通好方便.因為好近長發.
而盈翠半島雖然有機鐵但係唔算太方便.
其實有好多樓剛買的時候都有好多負面消息.
不過時間內左都冇咩人會提啦.
又好似栢麗灣交通超唔方便一樣升返好多.

所以我唔係好擔心樓市好的時候木屋都大把人買.

目前最重要係爭取我應有既權益.

如果人人都怕香港就冇希望ga la.

唔係厄人.只不過家醜不出外傳.
自己屋苑整返好咪OK law.
唔駛揚到去樞密院人大呀!!!