藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6410|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

決定找消費者委員會 [複製鏈接]

簽約後注意事項
購買一手樓,發展商會要求買家在一定時間內驗收單位,并把單位問題報告交回發展商,買家應爭取時間在限定時間內驗收單位。如收樓後發現購入的單位質素惡劣,應即向發展商投訴。但如發展商拒絕為買家執漏,買家可向消委會投訴。

不如聯署去消委會,再CC一份去房屋署,新鴻基地產,各大報館....

永遠愛著您 :em21: [/code]

我覺得呢個係最後既一個做法

被欺騙包恬,
...專線巴士、九呎六、樓宇質素、未有鮮風系統.....等。
同管理處講,只會係多舊魚,笑哈哈又過骨~~~
我地咁多大學生業主,唔還以顏色係唔得架....
永遠愛著您 :em21: [/code]

係啦
讀咁多書都唔知為乜
我睇今天都係show quali既時候 :em13:

[quote:4841caac7a="dick&queenie"]被欺騙包恬,
...專線巴士、九呎六、樓宇質素、未有鮮風系統.....等。
同管理處講,只會係多舊魚,笑哈哈又過骨~~~
我地咁多大學生業主,唔還以顏色係唔得架....[/quote]

我們度過好似真係得9呎咋~~~~~
不過專線巴士呢個問題一定要正視LAW

讀得書多就更加應該冷靜處理問題啦。攪大左件事,最後未又係自己人無著數。我想dick兄如此熱心,不如組織一下大家,先尋求內部和談及諒解吧。
====================================================== Home : http://www.samleung.net E-mail : saml@teacher.com ======================================================

我想很難會有共識各有各關注既利益
有人可能比較好運間屋可能無咩問題
怕complain會影響樓價
但係從版中看到都有唔少brother間屋攪極都係咁
大家都比左好多時間佢整整成點心中有數啦
而我只係希望間屋有一個正常既標準
一係唔好送
送就唔該似番d樣
所以真係要召集眾業主係藍澄discuss下呢個課題

我想問一句
和談同諒解之後邊同我整番好間屋先?

paul y 食蕉啦~ 垃圾公司冇鬼用 最大問題係佢老細定o既公司策略...
唔理小業主....只係要搵錢... 廢柴老細唔理乜o野叫社會責任 亦唔知乜o野叫涼心 唔叫佢老細食蕉都唔得
(對唔住咁多位業主 我粗人講o野係粗 d)
見過鬼就唔怕黑啦~

樓價唔會有太大影響
之前都有弘景台.都冇咩大影響.
我覺得咩方法都要做.
同發展商傾又同時通知傳媒.
如果大家都怕就唔會有人理我地.
人善被人欺.就算冇咩作用
都可以等其他人小心買樓.