藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 風水地師
打印 上一主題 下一主題

我看過藍澄灣風水之後........................... [複製鏈接]

[quote:9b176964a7="風水地師"]你的黑白色珠簾不可 因黑為水 如果是膠做的更為不可 陰性更強.[/quote]

咁我想轉廁所門色 應該轉乜好?
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:6071cf9caf="diedsee"][quote:6071cf9caf="風水地師"]你的黑白色珠簾不可 因黑為水 如果是膠做的更為不可 陰性更強.[/quote]

咁我想轉廁所門色 應該轉乜好?[/quote]

在此只可評好壞 不可提供意見 因遺反同業守則 sorry :?

請問床頭向西係咪唔好架?

[quote:1fa480053d="Ho & Serene"]請問床頭向西係咪唔好架?[/quote]

不是 床頭位方向是需要屋主八字屬東四命或西四命 再配合房屋坐向 選擇合適的床頭位方向.

風水老師 好緊張呀 幾時下集大結局呀...
下次文章: 曫頭風水不足之所在.

風水大地:
請問係唔係望住泳池係野桃花架 :?:  :?: 有咩解決方法??thanks  

[quote:1693a4f6f2="風水地師"][quote:1693a4f6f2="Y&T"]風水地師 I have bought one "裝飾珠簾" (黑白色) for Toilet door.  can it settle the problem of 相沖 if i don't put plant at door? Since the color is black and white I have little worries....  any advise?  thx!

btw some book said we can put 八粒石春at 財位.  I want to know if i want to put more (coz for decoration) should i put 16粒 or 24粒?[/quote]

八粒石春 不可多放 不過此風水學說與我派有別 不願置評.
你的黑白色珠簾不可 因黑為水 如果是膠做的更為不可 陰性更強.[/quote]

就是膠黑白色珠簾 買的時候 都型住唔應該用黑白色.....慘.   可否放在家的其他位置 i.e.書房或飯區作裝飾用.

風水地師 我想請問你 屋企幅牆油紫色係唔係會令夫妻鬧交0架??
如果係 油淺紫 (好淺好淺的紫色)會唔會有大礙??

[quote:f17350f232="Tomato"]風水地師 我想請問你 屋企幅牆油紫色係唔係會令夫妻鬧交0架??
如果係 油淺紫 (好淺好淺的紫色)會唔會有大礙??[/quote]

呢啲要夾八字wor :em16:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

禁好大功程喎!!唔理lu!
唔該晒diedsee :em21: