藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 風水地師
打印 上一主題 下一主題

我看過藍澄灣風水之後........................... [複製鏈接]

[quote:4d6163322d="JNA"]1.唔好意思  唔明"八個方位" 可否簡介?
2.哪類人是忌土忌金?[/quote]

1.坐東南西北東南東北西南西北.
2.要以個人生辰八字推算.

[quote:8163fad740="diedsee"][quote:8163fad740="saga"]
風水地師 唔好介懷
我覺得 CJ 無惡意 只係詞不達意

佢個知d唔知d 係講緊佢自己  :wink:[/quote]

冇錯 CJ 不嬲都係嚮 forum 帶歡笑比大家 ge
佢係無惡意ga 只係打漏個字咋...
forgive him la!! [/quote]

ok la  :em12:

[quote:ecef018471="風水地師"][quote:ecef018471="diedsee"][quote:ecef018471="saga"]
風水地師 唔好介懷
我覺得 CJ 無惡意 只係詞不達意

佢個知d唔知d 係講緊佢自己  :wink:[/quote]

冇錯 CJ 不嬲都係嚮 forum 帶歡笑比大家 ge
佢係無惡意ga 只係打漏個字咋...
forgive him la!! [/quote]

ok la  :em12:[/quote]

風水地師真系好開心可以響里度識倒你呀又指點鵝地吾小真系要多謝你呀 :em11: 系呀CJ好好人事架佢都系太趕姐毛事毛事大家明的 :mrgreen:  :em19:
開心時大叫一聲.....Qoo.

我有問題....
究竟睇相師傅有冇可能睇到睇相者將來ge對象會係高矮肥瘦,有錢定窮ga???
:?:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:5e34eac4b1="風水地師"]
我無嬲 :wink:  其實我未學堪輿之術前 同其他人一樣 不相信人生可以算出來 命運應該在我手中 就因不相信才開始研究 我的研究還加入科學理論引證 參透後才發覺原來命運真的不在我們手中 簡單的說 人一生好壞不停受父母兄弟朋友上司同事丈夫妻子子女疾病及時勢所影響 簡單的如買一個乂燒飯 好不好吃也要看那個燒乂燒的師傅那天手勢及原料如何 在此只希望更多人理解命理為何 不要因它的演繹方法難明 便把它當迷信 實為古代之科學也.[/quote]

:?:  我想知道是什麼科學論引證?
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:527d156b9e="diedsee"]我有問題....
究竟睇相師傅有冇可能睇到睇相者將來ge對象會係高矮肥瘦,有錢定窮ga???
:?:[/quote]

道行高的師傅可以 這類師傅通常年紀都比較大 因睇相需要積多年經驗才可看得通透.
而算命則比較實際 因可以閣下命運推算 下例一:

某君斗數命中得妻助財 但命中無大富 夫妻宮坐驛馬位 宮中無魁弼 八字旺土.  
此命主得賢內助 但不是賢在家內 助力在外 多為職業婦女或夫妻檔 樣子普通 身肥體健.

[quote:7d95204a76="dracula"][quote:7d95204a76="風水地師"]
我無嬲 :wink:  其實我未學堪輿之術前 同其他人一樣 不相信人生可以算出來 命運應該在我手中 就因不相信才開始研究 我的研究還加入科學理論引證 參透後才發覺原來命運真的不在我們手中 簡單的說 人一生好壞不停受父母兄弟朋友上司同事丈夫妻子子女疾病及時勢所影響 簡單的如買一個乂燒飯 好不好吃也要看那個燒乂燒的師傅那天手勢及原料如何 在此只希望更多人理解命理為何 不要因它的演繹方法難明 便把它當迷信 實為古代之科學也.[/quote]

:?:  我想知道是什麼科學論引證?[/quote]

這包括很多理論:
磁場理論
氣流理論
光線影響
人際關係理論
心理學
顏色心理學

[quote:4fd4900eb4="boyboy"]風水地師我是C單位 請問橫樑壓床頭是否唔好??如果橫樑壓床尾有無影響??同橫樑壓床邊有無影響[/quote]

大家知晤知有無解決方法 ??  :|  :|
:em14:  :em14: 請好心人比下意見 ??

乜橫樑壓床頭係晤好 ??  :?:  :?:
敢我兩間睡房都有!  :?:  :?:
點算呀 ! 你地點化解呢 ?? 提供下作參考   :roll:  :roll:

[quote:20b217baac="BLUE"]乜橫樑壓床頭係晤好 ??  :?:  :?:
敢我兩間睡房都有!  :?:  :?:
點算呀 ! 你地點化解呢 ?? 提供下作參考   :roll:  :roll:[/quote]

放心喇 ! 我朋友話無問題 如果係影響風水;長江都晤會禁設計喇  佢地晤驚賣晤出呀 !  :wink:  :em02:
我地係年輕一代 要信自己  :em11: