藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Ho and Serene
打印 上一主題 下一主題

執漏之後的後果 [複製鏈接]

Re: 執漏之後的後果

[quote:0091b23fa3="Jeffrey & Shirley"][quote:0091b23fa3="Ho & Serene"]今晚上左兩個綱友居企睇過d執漏之後情況結果...........唉... :evil:  :em03:
大家來睇睇 :em08:  真係要考慮清比唔比佢執.

http://hk.f2.pg.photos.yahoo.com/ph/hakaiderzx/album?.dir=/ff56[/quote]

大家應該好感受得到你朋友的傷心及無奈! :em18:

如果自己識造的話,一定自己一手一腳攪定佢,如果自己單位變成咁,好似比人插一刀咁,好心痛。 :em01:[/quote]我都係比佢地鋪成咁 好心痛呀!!!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:2a741bb238="我是誰"]To Ho & Serene can i print your friend's photos for our meeting with management group this sat?
http://hk.f2.pg.photos.yahoo.com/ph/hakaiderzx/album?.dir=/ff56

收樓答問大會(8-May 14:30)
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2551[/quote]

可否pm或e-mail我答問大會的地點?因我無法登入連結.

e-mail: eric_818@hotmail.com

謝謝!   

開會地點: 藍澄灣管理處
集合地點: 藍澄灣第三座及第五座中間
日期: 本星期六(五月八日)
時間: 下午二時三十分
管理處代表: 林先生
召集人: 我是誰 (9215-9626)

如各業主收樓後對管理處執漏或樓宇質素有疑問,請出席本會議及預先報名,以方便管理處安排座位

請保持冷靜解決問題

附件: 請各業主帶備執漏文件(準備好我們的defect 相 最好數量多 又較嚴重 及交form 後的跟進實況)

今日又走去管理處問0下有無人上去我屋企執漏 佢話師傅應該在收form後4-5日開工 我話無喎!!個姐姐好好人即刻幫我check file 仲寫低左資料話會同我問師傅...........我好開心呀!因為原來親身去係有用過打電話問!!

禁之後我返屋企睇睇 平日我關門會鎖多個圈 唔會係禁拍埋度門 點知...............我度門係禁拍埋0架 即係終於有人上過來執漏啦!!

我真係好高興呢 因為我間屋再唔係孤兒仔!!不過個興奮只係出現一陣 由我見到個廁所門開始 我就感受到大家的"唔整好過整"的痛苦 同埋師傅另類的專業

因為我個廁所門 (向外)上面的條條全部鬆脫 所以佢幫我全部"dum"實 不過我懷疑佢用個尖錐篤住d條條中間來"dum" 而家成度門都係窿!! (慘烈的情況 等我聽日post d 相上來)!總之我自已搵bb超能力膠痴好過啦!!

除左呢樣之外 佢又無再幫我整野lu!!!

唉 . o禁都唔知比唔匂佢地change windows

If the window has too much heavy scratches and potentially weakening the strength then you must insist to change the window.

If you can accept the small lines or you are using wooden floor better hold back...

睇到咁既情況
我好嬲呀! :em13:

廁所要整個洗手盆水龍頭的冷熱水位及滲水.....整完個水龍頭花晒 :twisted:  :twisted: ...個開關仲崩埋 :cry: ....地磚仲花過以前 :em13:  :em13: .....真係好嬲 :evil:  :evil:  :evil:

我度被毀容的廁所門.............. :twisted:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

d 窿多成咁
直頭要換過隻門喎