藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tako and Sukie
打印 上一主題 下一主題

關於執漏問題 [複製鏈接]

Re: 關於執漏問題

[quote:d447e77d99="Qoo"][quote:d447e77d99="KS"][quote:d447e77d99="H&H"][quote:d447e77d99="Tako & Sukie"]本來只係空心.
點知換左重衰.
空心+崩+高低不平.
[/quote]我又係咁呀 十幾塊只換左三四塊 換完之後 空心就更加空心+唔平+超粗邊 真係越整越衰!!![/quote]

各位
我今日先交執漏表格睇完你地留言真係好擔心 :em05:
請大家俾俾意見....要唔要執個地磚因為都有七八塊空心磚
等我明早去撕走d post it

心急人上:em14:
ks[/quote]

ks你好 奇實你吾洗太驚的可以先等一個星期看看情況如何才作決定不過我就建意你最好系收返條匙等佢地找你看住佢地吾好等佢地可以懶得就懶拖慢進度呀[/quote]

我就因為唔係太驚所以而家好鬼後悔.
今日去睇大門d釘孔是但搵d油油仲衰過之前.
整窗手柄好彩我係度整完都有問題.
叫佢整過.
真係睇少眼都唔得.

厠所從整地磚小心他們沒有做防水!!!! :shock:

[quote:76bf809c9f="calvin&mei"]厠所從整地磚小心他們沒有做防水!!!! :shock:[/quote]

呢個好難避免
但好難搵人睇住佢地做
又唔知佢地幾時會做

其實我覺得如果有時间真係唔好交key比管理處好似我咁交key2星期都只係換左2只玻璃窗但我要求收key因為要装修我便要求管理處約見執漏帥父相討還未整好的間題小弟覺得直接與執漏師父會面容易解缺间題反以管理處就勿都話唔得.

我剛剛發現佢地整左我間屋d磚,真係極之唔掂,本來無事d磚都攪到全部崩晒,條罅大到離譜不特止,又攪到高低不平,d收口又爤到刮損腳,都唔知d工人點做野!我同收樓處有位朱小姐跟緊,希望有得救啦!真係激氣!有錢都係幫親郭生,李生都係出左名衰,大至買樓,細至買3g電話,都係不敢恭維!! :evil:

請問你地執漏期間是否已做左俘護地板呀
因為今日問收樓處職員就話可以
但另外判頭又話不可以究竟是邊個說得對
我唔想原本無花行的地板比工人的沙石弄崩及花呀!

[quote:62da049058="june & Fai"]請問你地執漏期間是否已做左俘護地板呀
我唔想原本無花行的地板比工人的沙石弄崩及花呀![/quote]

可以架因為我都普好左d bubble膠係廁所及kitchen等佢到做野個陣唔使整花呀嗎......
不過有時有d位佢地真係要整起d保護板整野架所以呢可能又要普多一次架!!!

[quote:40b554cc1d="Raymond & Angel"][quote:40b554cc1d="june & Fai"]請問你地執漏期間是否已做左俘護地板呀
我唔想原本無花行的地板比工人的沙石弄崩及花呀![/quote]

可以架因為我都普好左d bubble膠係廁所及kitchen等佢到做野個陣唔使整花呀嗎......
不過有時有d位佢地真係要整起d保護板整野架所以呢可能又要普多一次架!!![/quote]

Raymond & Angel你地好 期實系毛用架因為佢地會掃/撥開我地d bubble紙跟手先做野架因為佢地驚滑呀 我依家間屋都好似你地講的普曬bubble紙不過一早脾佢地掃埋一邊羅 :em06:
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote:96949da962="Qoo"][/quote]
Raymond & Angel你地好 期實系毛用架因為佢地會掃/撥開我地d bubble紙跟手先做野架因為佢地驚滑呀 我依家間屋都好似你地講的普曬bubble紙不過一早脾佢地掃埋一邊羅 :em06:[/quote]

咁既情況我又冇喎 :em05: 可能我係d膠面再普紙皮係面所以唔會好滑.
同埋佢地只係掃起左我浴缸個d bubble紙咋....