藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tako and Sukie
打印 上一主題 下一主題

關於執漏問題 [複製鏈接]

[quote:a9f4c4fa46="Tako & Sukie"][quote:a9f4c4fa46="diedsee"][quote:a9f4c4fa46="Joseph"]咁有無人係換左之後係成好左架?
如果無
我諗我要大聲叫佢唔好勒~~~~~!

但係點都用d灰補番果d崩左既地方丫[/quote]

我換咗廁所啲地磚
平唔平就冇留意
但靚仔咗好多 [/quote]

我就最擔心廁所啦.
因為整得唔好會漏水.
我真係對佢地失去信心.

我可唔可以參觀下
我想睇下手工點樣.[/quote]攪到我真係唔你好敢換廁所啲地磚 整得唔好會漏水仲得不償失
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:5c48cead1b="H&H"][quote:5c48cead1b="Tako & Sukie"][quote:5c48cead1b="diedsee"][quote:5c48cead1b="Joseph"]咁有無人係換左之後係成好左架?
如果無
我諗我要大聲叫佢唔好勒~~~~~!

但係點都用d灰補番果d崩左既地方丫[/quote]

我換咗廁所啲地磚
平唔平就冇留意
但靚仔咗好多 [/quote]

我就最擔心廁所啦.
因為整得唔好會漏水.
我真係對佢地失去信心.

我可唔可以參觀下
我想睇下手工點樣.[/quote]攪到我真係唔你好敢換廁所啲地磚 整得唔好會漏水仲得不償失[/quote]

因為佢地真係唔係專業
我決定唔整啦
我對佢地失去信心.
我自己整好過.
最緊要係冇漏水.

[quote:1e4f8cc6f3="diedsee"][quote:1e4f8cc6f3="Tako & Sukie"]
我就最擔心廁所啦.
因為整得唔好會漏水.
我真係對佢地失去信心.

我可唔可以參觀下
我想睇下手工點樣.[/quote]

好ar...今個星期日下午 ok??[/quote]

好呀
你可唔可以pm我你個電話俾我.

[quote:8b88b75066="daniel_Q"][quote:8b88b75066="angel"]條地腳線 [/quote]

題外話 我朋友話果條係天花線黎(仲係好鬼平果隻) 但唔知點解會用黎做地腳線... :!:[/quote]

我FRIEND 都係咁講我已經決定自己重油牆身 :em01: 重做地腳線 :em01:

[quote:786537e32e="John & Esther"][quote:786537e32e="daniel_Q"][quote:786537e32e="angel"]條地腳線 [/quote]

題外話 我朋友話果條係天花線黎(仲係好鬼平果隻) 但唔知點解會用黎做地腳線... :!:[/quote]

而且足足一寸厚!做家俬要留足夠空間.[/quote]我個單位個kitchen & toilet D 地磚勁花呀!
出面D地磚就換過不過仍然有空心磚 咁橋有關人士上來便問佢啦佢笞我話:每塊磚都有"how"九點有5點或以上才會換否則佢地係接受既!!!
吹脹!!! :em13:
koo仔 :) 簡單 令每一天都活得快樂。 :em11:

Personnally I did not ask for the change of 空心磚.
I thought the significance is the distribution of the points.
If there are 4 points in the middle it is still acceptable.
On the other hand even if there is only 3 points on one side the loading is uneven and it has to be changed.

but the scratches... no comment...

FRIEND 都係咁講我已經決定自己重油牆身  重做地腳線

me too 我本來無打算油油,而家我油過晒d牆,地腳線,門及門框,亦因地腳線問題,房要現場做傢私.....唉....大失預算,損失慘重 :em08:
~angel~

小弟今日早上約了執漏師父見面佢地都相當客氣因為我現在都裝修中我有大的執漏問題因為會影響我裝修例如汵氣機離隙會影響我整牆等等重要問題佢都帮我盡快攪另外洗手间廚房地磚我就要求佢俾磚我自己鋪佢都話無問題還俾多幾件磚我做後備但經今日見面以前小弟有彈今日小弟就要贊其實我地只是同管理處講我覺得隔阻一重障礙應直接與執漏部门相談我就認為更好小弟今日就俾3個叻佢喇叻叻叻

[quote:bd0ab24cc8="benjeaaa"]小弟今日早上約了執漏師父見面佢地都相當客氣因為我現在都裝修中我有大的執漏問題因為會影響我裝修例如氣機離隙會影響我整牆等等重要問題佢都我盡快攪另外洗手sV廚房地磚我就要求佢俾磚我自己鋪佢都話無問題還俾多幾件磚我做後備但經今日見面以前小弟有彈今日小弟就要贊其實我地只是同管理處講我覺得隔阻一重障礙應直接與執漏部<鴐蛗竻痟N認為更好小弟今日就俾3個叻佢喇叻叻叻[/quote]

鵝如果佢地做得好我地當然吾會留情地贊呀 大家都系為兩餐凡事都吾想去到太盡呀 如果真系可以見倒面又可以dove口dove面講我地d需要吾洗經第三者就哽系好不過我去藍澄都未見過有sT工人羅我都好想親至同佢地講架 :em11:
開心時大叫一聲.....Qoo.

因為小弟要求直接現執漏師父所以管理處幫我安排我覺得這次見面很好另到小弟很愉怏另外我要贊美吓一個叫林生一個叫卓生的執漏主管.