藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3361|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

大家有冇諗住用無線router上網呢? [複製鏈接]

大家有冇諗住用無線router上網呢?

如果有 我聽人講其實唔係收得咁好...
多個一個房上網既朋友 你地有乜意見呢???

:em11:

樓上樓下share用可以嗎?

我會囉..其實一直用緊...因為有本centrino notebook...
接收方面呢...我個wireless router放向廳...
部notebook放向房(閂埋門)都可以上到網(接收強度"中")
若果開左度房門...(接收強度"很好")
致於速度方面呢...感覺有線快過無線...

[quote:f619f9a3e1="smallpotato"]我會囉..其實一直用緊...因為有本centrino notebook...
接收方面呢...我個wireless router放向廳...
部notebook放向房(閂埋門)都可以上到網(接收強度"中")
若果開左度房門...(接收強度"很好")
致於速度方面呢...感覺有線快過無線...[/quote]

其實我都打算用 如要拉線就好煩 都唔知點拉因我打算一部向書房一部向廳又想將兩部link埋一齊兼上到網(both).

請問係咪買"linksystem"呢隻牌子會好少少???
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我叫師傅幫我拉線 自己安裝返果頭

[quote:5f14571eaf="BB"]我叫師傅幫我拉線 自己安裝返果頭[/quote]其實係咪即係要再"作"牆收埋D線????
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

係呀 因為我都要叫師傅幫我將果電插蘇移位 所以叫師傅幫我拉埋線

[quote:cb97277314="BB"]係呀 因為我都要叫師傅幫我將果電插蘇移位 所以叫師傅幫我拉埋線[/quote]

你問清楚個師父係咪連埋個電話孖位蓋掩裝埋連線上去呀因為寬頻個邊可能會到時上唔到喎最好找寬頻個邊駁就穩陣d.
藍澄灣 is the best :em17: :em11: :em02:

我睇雜誌介紹
好似有隻係用電經插座

[quote:ae82309f35="Tako & Sukie"]我睇雜誌介紹
好似有隻係用電經插座[/quote]

我地愛豬事家族而家考慮中
開心時大叫一聲.....Qoo.