藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: chris
打印 上一主題 下一主題

恒昌開始送傢俬啦~~~ [複製鏈接]

其實我諗左好耐 應唔應該比條匙比恒昌先
一路執漏 一路等傢俬

[quote:2164ee328b="Mr. & Mrs. FireFire"]哈哈~~~~你屋企油成點呀?[/quote]

都油得7788啦 而家改緊D電掣同冷氣位 下次邀請你地上o黎企下啦  ( 未有梳化 8) )

[quote:ad7228e0c8="chris"]我o係22/ 4俾匙恒昌 o岩o岩上星期六去RC先發現裝o左燈 :em12:
我仲有廚廁地磚等發展商跟 佢地話會finish before this weekend
恒昌只係話5號有傢俬到RC 送貨次序係跟交匙俾佢地o既先後 8)
而細單位會先做電視櫃 全屋傢俬應該係分開送啦 :em05:[/quote]

你咁快就可以收傢具 是否自己安排裝修呢~~~

我之前問過恆昌 佢地話原來d 傢私要裝滿一隻貨櫃
然後先至一次過送 所以如果d 業主交key late 左
就會有好多人受影響啦.....
希望我們的家可以快d 搞掂````` :cry:  :wink:

[quote:c3c2a6f08b="chris"][quote:c3c2a6f08b="Mr. & Mrs. FireFire"]哈哈~~~~你屋企油成點呀?[/quote]

都油得7788啦 而家改緊D電掣同冷氣位 下次邀請你地上o黎企下啦  ( 未有梳化 8) )[/quote]

chris你好 點解吾系改左電掣先至油牆 :?: 吾怕會整花 :?: 請問你地有冇心水梳化想買呢 :?: 我衣家都煩緊梳化問題呀 :roll:
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote:fd7108b3a3="Tomato"]其實我諗左好耐 應唔應該比條匙比恒昌先
一路執漏 一路等傢俬[/quote]

我20/4已收到通知執漏完成 叫我取回匙 除o左廚廁地磚外 其他defect 都ok啦 so I've also give the key to Hung Cheong. I don't want to waste time.
我覺得好明智 :idea:  因為到今日已有2 wks 都冇人上o黎跟過D磚~~~白等 :em10:

[quote:6e6fde9a05="Qoo"]chris你好 點解吾系改左電掣先至油牆 :?: 吾怕會整花 :?: 請問你地有冇心水梳化想買呢 :?: 我衣家都煩緊梳化問題呀 :roll:[/quote]

因為我初初只稔住剩係油下間屋 油油下My friend 又話改掣改air-con 整完又要再油 :em01:

[quote:9f6bc2a402="Alvin & Janis"]
希望我們的家可以快d 搞掂````` :cry:  :wink:[/quote]

我都想交key 唔想累到鄰居無傢俬
但係條匙比禁多人拎住 又好似唔太安全
等完執漏先交..............執漏完都唔知等到幾時 :|

有無人未執漏完就交匙 呢個做法安唔安全0架???
我真係無晒主意 好混亂......................... :?

[quote:1599680f76="Alvin & Janis"][quote:1599680f76="chris"]我o係22/ 4俾匙恒昌 o岩o岩上星期六去RC先發現裝o左燈 :em12:
我仲有廚廁地磚等發展商跟 佢地話會finish before this weekend
恒昌只係話5號有傢俬到RC 送貨次序係跟交匙俾佢地o既先後 8)
而細單位會先做電視櫃 全屋傢俬應該係分開送啦 :em05:[/quote]

你咁快就可以收傢具 是否自己安排裝修呢~~~

希望我們的家可以快d 搞掂````` :cry:  :wink:[/quote]

我同個friend 2人自已簡單裝修乍 save$$$ :em09:

[quote:534f7a08ec="Tomato"][quote:534f7a08ec="Alvin & Janis"]

我都想交key 唔想累到鄰居無傢俬
但係條匙比禁多人拎住 又好似唔太安全
等完執漏先交..............執漏完都唔知等到幾時 :|

有無人未執漏完就交匙 呢個做法安唔安全0架???
我真係無晒主意 好混亂......................... :?[/quote]

唔駛理恒昌咁多啦! 如果你唔趕住搬咪做完一樣先一樣o羅 恒昌有大貨櫃 細貨櫃 跟本太多單位一次過俾匙佢地 D貨櫃都裝唔晒 恒昌梗係想我地早D俾匙佢地 方便佢地之麻 :em16:

跟本d人就係到拖我地............... :x
佢地最想我地等唔到..... :evil: