藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3394|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

浴室地磚牆磚 [複製鏈接]

請問有冇人知浴室地磚牆磚係邊道配架? :?:  管理處又話發展商唔肯公開牌子款式

浴缸換企缸要補地磚牆磚(走暈全旺角都冇) 好難找呀 :em06:  :em06:

Re: 浴室地磚牆磚

[quote:611130d268="維也納"]請問有冇人知浴室地磚牆磚係邊道配架? :?:  管理處又話發展商唔肯公開牌子款式

浴缸換企缸要補地磚牆磚(走暈全旺角都冇) 好難找呀 :em06:  :em06:[/quote]

大陸野 ....

一係鴛鴦色 一係全浴室起過再造

反正都咁花 全部換晒佢啦 !

(收樓處隔離o個間裝修公司o個師父話 廁廚用o個 d 只係低溫磚 就算同你換過晒 幾個月後又會花 . . . 唔知真唔真 !?)
Simpsons

你要小心換缸 個浴缸下面個去水位 極有可能是要在你下面那間單位 還有如果漏水落下面單位你要付全責 小心小心

You will be fully reliable for those changes very high risk!!

我聽講都係大陸嘢  :em18: 就算唔係我聽啲裝修師傅講啲貨係一水水 好難配番要換就真係要全部整哂架! 而且要做個浴缸底嘅防漏要做得好啲 否則要TAKE RESPONSIBLITY下層嘅損失! :em03:

[quote:0194833bd9="Simpsons"]反正都咁花 全部換晒佢啦 !

(收樓處隔離o個間裝修公司o個師父話 廁廚用o個 d 只係低溫磚 就算同你換過晒 幾個月後又會花 . . . 唔知真唔真 !?)[/quote]

執漏師傅都係咁講 易花同易崩 :em06:
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

咁大家會唔會換

都諗過換晒佢
但仲未有決定