藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1587|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

徵求出讓地磚 [複製鏈接]

各位好,因為裝修的緣故,急需9塊地磚,想睇下有無業主無鋪磚而又剩低左,可以出讓給我。

謝謝﹗

我要睇下師傅鋪剩先覆到你喎

Re: 徵求出讓地磚

[quote:027c9f6724="TJ"]各位好,因為裝修的緣故,急需9塊地磚,想睇下有無業主無鋪磚而又剩低左,可以出讓給我。

謝謝﹗[/quote]

你可以試試問管理署,班多幾塊。 :wink:

[quote:c4d3383a4b="Jeffrey & Shirley"][quote:c4d3383a4b="TJ"]各位好,因為裝修的緣故,急需9塊地磚,想睇下有無業主無鋪磚而又剩低左,可以出讓給我。

謝謝﹗[/quote]

你可以試試問管理署,班多幾塊。 :wink:[/quote]

唉﹗其實知道大家對於樓宇的質素有好多complaints,本身都唔想再講太多0野令大家唔開心。但係可以話你聽,係過往3星期(即由收樓日開始),單係問攞地磚,就已經俾和黃同P&Y點到團團轉。其實最初諗住佢地有額外兼免費的地磚俾我就最好啦﹗如果無的話,俾錢買都無所謂,即使無得買,都問佢地攞個model number,然後自己去找,因為我要的數量都唔少,而佢地始終要預d磚for執漏,唔可以0甘快俾d磚出來,自己買點都會怏d。點知和黃話唔關佢事,要問番P&Y,跟著P&Y又話唔關佢事,要問番大業主。單係來來往往找出關邊個事就已經傾左10幾個電話。好啦﹗都知道關邊個事之後,一時話P&Y要留磚for defect,無得買,一時又話P&Y唔俾model number,遲d再睇下可唔可以有磚讓出來,擺明想拖0下人,有剩先買俾你,但點到要你等,又死到唔俾你出去買。

我成日俾裝修師傅問幾時開得工,但係無磚又開唔到工,都唔知點算?

阿 “ivantat816”,多謝你的回覆,起碼有d曙光,但係我地點樣互相聯絡呢?同埋你個裝修師傅最快可以幾時確實呢?

我唸要今個星期尾前先知道喎~你pm個電話比我啦~有無我都會覆你既

[quote:be8359c77c="TJ"][quote:be8359c77c="Jeffrey & Shirley"][quote:be8359c77c="TJ"]各位好,因為裝修的緣故,急需9塊地磚,想睇下有無業主無鋪磚而又剩低左,可以出讓給我。

謝謝﹗[/quote]

你可以試試問管理署,班多幾塊。 :wink:[/quote]

唉﹗其實知道大家對於樓宇的質素有好多complaints,本身都唔想再講太多0野令大家唔開心。但係可以話你聽,係過往3星期(即由收樓日開始),單係問攞地磚,就已經俾和黃同P&Y點到團團轉。其實最初諗住佢地有額外兼免費的地磚俾我就最好啦﹗如果無的話,俾錢買都無所謂,即使無得買,都問佢地攞個model number,然後自己去找,因為我要的數量都唔少,而佢地始終要預d磚for執漏,唔可以0甘快俾d磚出來,自己買點都會怏d。點知和黃話唔關佢事,要問番P&Y,跟著P&Y又話唔關佢事,要問番大業主。單係來來往往找出關邊個事就已經傾左10幾個電話。好啦﹗都知道關邊個事之後,一時話P&Y要留磚for defect,無得買,一時又話P&Y唔俾model number,遲d再睇下可唔可以有磚讓出來,擺明想拖0下人,有剩先買俾你,但點到要你等,又死到唔俾你出去買。

我成日俾裝修師傅問幾時開得工,但係無磚又開唔到工,都唔知點算?

阿 “ivantat816”,多謝你的回覆,起碼有d曙光,但係我地點樣互相聯絡呢?同埋你個裝修師傅最快可以幾時確實呢?[/quote]

我d 裝修師傅都開唔到工