藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 藍孩子
打印 上一主題 下一主題

執漏進度超慢! [複製鏈接]

[quote:9370080e1e="Joseph"]我同d朋友傾開計分享佢地之前執漏既經驗佢地話叫班大佬做野即係叫佢地幫間屋化妝好多野可以由無變有例如地由完整無缺到四分五裂......我而家都好擔心想叫佢地收拾好d大問題d小問題就自己攪掂咁已經very骨勒 :em16:[/quote]

里班工人實在過份好真係好想見鑊打鑊泥形容我而家個心情 :em20: 真是不能接受所以我今早晨早去左藍澄羅回鎖匙我真系不能再忍 :em16: 加上見到你地形容我真的好擔心我間屋最令我自滿的地磚都被里班得到吾得的工人整到變花面貓 :x 我重亳毛保留羅完鎖匙跟手同班制服人員講我等得里班叻到痺的工人整好我間屋哈哈我真系可以羅去賣脾人都得羅 你地d辦事能力真系令我吾服你地都吾得 哽到都講吾出要脾幾多個叻你地好呀shit :evil:
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote:89ee51528a="Tomato"]Qoo
你未執漏就螺返條匙????
炳得好!!!!!! :em11: 搞到我都心郁郁想返條匙................................[/quote]

因為我驚班工人會因為近排業主吹而玩野 :x 佢在明我在假日點查得禁多呀+上都吾見得有做過野呀完全無奶油可以令我再放條鎖響班工程人員度呀 :em11: 我今早靜系等羅鎖匙都等左成2個鍾呀激氣呀 :evil: 又要我上返樓等我靜系再打電話吹都打左成五六個呀 :em20: 真系頂 :em20: 我直頭響電話度講你吾好知我要羅返條鎖就同我玩野呀我下個月吾交管理費架吾好以為我細粒好蝦呀 :em13: 一味靜系識問我個電話號碼話再聯絡我聯佢個頭就聯呀 哈講完吾夠5分鍾就打泥話羅上樓脾我上佢條命呀上車都走左幾班 :em10: 我直頭鏟落去羅見倒成炸類似判頭物類響度我一入去重成班恐龍啤住我我哽系啤返轉頭吾好耳為我好蝦呀即史我一個都卓卓有餘況且當時個鍾數系好多人收樓哈味看看邊個吾著數羅 :em12: 我直頭話吾好講費話羅返條鎖泥吾好再曬我時間我都有脾氣架吾好要我同你地老細投訴呀 :evil: 跟手味又系狗狗羅 真系要惡先得架 :em18:

[quote:8d72cdfe96="Joseph"]我想講早幾日我去交defect form見到有個後生仔交form比個中年男人我聽到佢地之間少少既談話係講開d窗鉸生锈個男人笑騎騎放毒蛇笑到成個石堅咁話無可能生锈喎個陣我好想去媽佢你唔好當人好似你咁笨至得架我間屋d鉸真係生锈喎你唔係想同我講呢d係花紋下話不過我那時無出聲因為個後生仔真係信喎我一於到時睇下佢地整成點預左要同呢位賤精交手就算整唔好我到時都要鏟佢鏟到上天花板! :em13:[/quote]

耳我都在場呀亦聽倒呢段對話不過就毛理會因為見到當時人都好接受里位制服大叔的回應味毛理羅 里位制服大叔以我觀察所見系多位制服友中最狡猾的大家真系要小心佢平均處理個案只需大約15分鍾炸多數都系只得佢講呀 :em20:

[quote:579b92264d="Joseph"]咦!Qoo 幸會幸會
原來個日大家係咁近既

佢班大帝做咁耐實交唔少樓比人同唔少人嘈過呢班老屎忽唉...估都係軟皮蛇.總之大家做到幾多就盡做啦 :evil:[/quote]

而家都無計架間吾鍾味玩惡羅班工人玩悠閒都無計架 :em05:

[quote:0bacb6c872="Sweetcouple"]你地都好呀,得閒就可以去check下佢地,我就唔得口刺,因為我實在住得幾遠,一個星期最多去一次,好多時重兩個星期先去一次,間屋變成點我都唔知!!!
不過,我有一次比收樓部d人大整固,我call佢間執漏ok未(都成2  weeks啦!)佢就話ok啦,叫我去睇,我都有d嬲,點解ok都唔通知我?不過我都山長水遠咁去左睇,點知唔去尤至可,一去九把火,成間屋只係換左部分windows,但磚就肯定冇換過,連門鐘下陷、冇電都唔理,咁個位人兄就叫我去睇,你話有冇天理???最衰我唔記得問佢個名,唔係我就投訴硬佢!!!! :evil:  :evil:  :evil:  :em13:[/quote]

Sweetcouple你好 我今日問左我個朋友佢話里班工人吾沖系有原因呀 咪系因為佢地驚沖後樓下條渠會爆呀芝前都有人話過假天花上面條臭臭渠有秀或裂痕架 :x 好牙煙呀 :em18: 會吾會系芝前大家講緊個無奶油中年制服友呀 :roll: 真系要密d入去呀 :?