藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Joseph
打印 上一主題 下一主題

個污水處理廠好刺耳呀! [複製鏈接]

我已經打左電話比環保署跟緊

[quote:77dbd31b79="Joseph"]我之前都唔係太清楚d聲係咩聲起初我以為d聲係由碼頭傳過來今天下午去交defect form時就經過停車場confirm左d聲係由個污水處理廠到傳出來經過那兒的時間大約係1730-1825係好高音那一種不是平時打樁汽車那一種.
我估efgh單位會受到影響因為有房間最近那兒
其實之前我都經過6座樓下近污水處理廠那兒都沒今天那麼嘈唔知係唔係久不久做某個工序先會咁呢...[/quote]

我住6G中層 其實時刻都有聲 不過夜晚靜 所以特別響.

我都係6G中層 我都聽到那種聲音 真係好喇耳的 我都打了去環保處 他們說會於三星期內改善 這樣我都安心o的! 希望真的可以改善啦! :roll:

佢地都係咁講
希望係真啦
唔得就再投訴
最攪笑管理處個林生話唔覺嘈......

我o係行"蛇仔路"時已經聽到啦 好彩入屋後就無.
G :em21: P

wow I can't hear anything.

唔係喎。。我夜晚都聽到呀,VV聲咁 :?

渠務署回覆

我住6G高層,d聲一樣好明顯。
我email去渠務署而有以下答覆(請見附件)。
希望渠務署真係攪掂啦。
:cry:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

so fast response!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

如果真係影響唔到人
之前就唔會起係個斜坡下面
又唔見起係佢屋企旁邊
總之看看佢攪成點
唔掂再complain