藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: J and P
打印 上一主題 下一主題

危險設計,可否叫發展商封呢個隙 [複製鏈接]

呢d禁後現代的設計 恕我唔懂欣賞 :em15:
我會搵野封左佢
如果可以由和黃幫我地搞掂就最好 但係我驚到時佢又推三推四
搞破壞就弊!!

佢雖然細 但封左會唔會影響空氣流通?

我都贊成封左佢 :em11:  就算和黃唔肯封 為左安全都會自己做
費事有咩意外 一世內疚~  :em01:

[quote:2fcd1a3797="piglet"]我都贊成封左佢 :em11:  就算和黃唔肯封 為左安全都會自己做
費事有咩意外 一世內疚~  :em01:[/quote]

十分認同... 小小一粒電芯 or 一個小擺設.... 一跌落街o既後果真係非常嚴重...
大家都唔想一世內疚 亦唔想比人入電....點解唔可以做少少野去避免嚴重意外發生呢~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:d2473c295a="dracula"][quote:d2473c295a="piglet"]我都贊成封左佢 :em11:  就算和黃唔肯封 為左安全都會自己做
費事有咩意外 一世內疚~  :em01:[/quote]

十分認同... 小小一粒電芯 or 一個小擺設.... 一跌落街o既後果真係非常嚴重...
大家都唔想一世內疚 亦唔想比人入電....點解唔可以做少少野去避免嚴重意外發生呢~[/quote]

totally agree!! :em11:

自已當然會封左佢先啦,起碼唔會做"害人"個果,
但唔係個個業主都好似我地'業主社群'D網友咁自覺,咁有品。

就算只係得一兩成業主唔封,都仲係有危險! :em08:
如果全部由和黃負責封,就冇機會成為'受害'個果! 可以安心哂!

我都贊成封左佢

[quote:c4236bd327="sam"]我都支持封左佢 otherwise i will do it myself.[/quote]

Agree to 封!!
Sam - how to do it by yourself??

Cel

好多方法架...
用木板 --- 封左佢
用膠板 --- 封左佢
用玻璃 --- 封左佢
用雲石 --- 封左佢
用水泥 --- 封左佢
用紙皮 --- 封左佢
用鐵絲網 --- 封左佢
用蜘蛛網 --- 封左佢
用香口膠 --- 封左佢
用肥公仔 --- 封左佢
......

I think we should ask Hutchison to cover up these gaps. If they refuse we have to ask Management to alert all owners the protential risk. If any owner forgets to cover up these gaps and drop some objects down accidentially they may bear the responsibility.
What do you think?